Etički odbor Lekarske komore Srbije uskoro o prijavama protiv dr Nestorovića

Etički odbor Lekarske komore Srbije na narednoj sednici će razmatrati prijavu koju je protiv člana Kriznog štaba prof. dr Branimira Nestorovića podnela grupa lekara i nastavnika Medicinskog fakulteta u Beogradu.
Kako za 021 potvrđuju u Lekarskoj komori Srbije, o donetoj odluci će struka, kao i mediji, biti obavešteni preko zvaničnog sajta Komore.
 
Ovo je reakcija komore koja stiže nakon pisanja medija i apela grupe lekara i nastavnika koji su prijavili Nestorovića zbog niza kontroverznih i naučno neutemeljenih izjava i stavova.
 
Kako su u predstavci Lekarskoj komori ranije naveli lekari i nastavnici, njih ukupno petoro, dr Nestorović je u javnosti demonstrirao "neprofesionalno i etički neprihvatljivo" ponašanje, počev od 26. februara ove godine, kad je konferenciji za medije rekao nešto što se smatra ismevanjem potencijala virusa korona.
 
On je tada poručio da nema razloga da se plašimo "najsmešnijeg virusa u istoriji", te da "žene slobodno mogu idu u šoping u Italiju". Usledio je niz drugih izjava, između ostalog o pokušajima Nikole Tesle da šalje objekte u budućnost, kao i o "magarećem genu" španskog tenisera Rafaela Nadala. Preporučio je građanima da sodom bikarbonom jačaju imunitet, te da je ponekad dobro gladovati.
 
Grupa lekara i nastavnika je stava da prof. Nestorović na ovaj način i ovim istupima narušava ugled i nanosi štetu lekarskoj profesiji, zdravstvu u celini i Lekarskoj komori Srbije.
 
Odgovor i najava lekarske komore stiže nakon već neuspešnog pokušaja da dobijemo odgovor. U LKS nisu precizirali kada će se održati pomenuta sednica Etičkog odbora.
 
U međuvremenu, dr Nestorović je imao niz kontroverznih izjava, a neke od njih su da je virus korona stvoren veštački (iako za to još nema dokaza i naučnici još diskutuju o mogućem izvoru), da je vakcina protiv virusa koju pravi Bil Gejts loša, pa sve do današnje izjave da je i on imao simptome virusa korona ali da nije išao u izolaciju jer je morao da radi.
 
"Ja sam skoro siguran da sam imao koronu na samom početku jer sam dva dana imao temperaturu i proliv, ličilo je da je to, to. Nisam bio u samoizolaciji jer nije bio trenutak za to i moralo je da se radi. Meni je brzo prošlo, ali nisam nikog inficirao jer sam bio društvenoodgovoran", rekao je Nestorović za B92. 
  • Slobodan

    30.05.2020 01:35
    Podrška
    Podrška za dr Nestorovića!
  • Gavrilo

    27.05.2020 14:40
    sasnajebo
    E, a sad će struka da počne da ga progoni, što je najbolji znak da je i te kako u pravu
  • e

    27.05.2020 12:28
    Većina stvari koje izjavljuje su medicinske istine. Mešavina sarkazma u izjavama je bukvalno otpor jednog intelignetnog čoveka vladajućem sistemu u kojem ipak hoće i da se ogrebe. Uspeo je da se uvuče i okoristi o vladajući mulj, a da ipak umanji poniženje time što se i sprda, sa vodjama, šefovima, fejk štabovima i "strukom". Daleko više poštovanja za njega imam nego za onog smrknutog goluma ili zabrinutu zadrugarku.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija