Voz sa medicinskom opremom iz Кine stigao u Srbiju

Voz kineske železnice dopremio je danas u Beograd medicinsku opremu koju je Srbija kupila od Кine za borbu protiv korona virusa, objavljeno je na sajtu Vlade Srbije.
Voz sa medicinskom opremom iz Кine stigao u Srbiju
Foto: Pixabay
Dopremljene su zaštitne maske, skafanderi, rukavice, naočare, viziri i druga oprema.
 
Teretni voz, sastavljen od 42 vagona, dočekali su kineski radnici koji rade na modernizaciji pruge Beograd–Stara Pazova, sa kineskim i srpskim zastavama.
 
Na vagonima je ispisana poruka na srpskom i kineskom jeziku – "Кineske železnice čestitaju bratskoj Srbiji uspeh u borbi protiv epidemije". U vozu se nalazi 300 tona medicinske opreme, čime je dodatno osigurano da Srbija bude spremna, ukoliko bude drugog talasa virusa korona.
 
Voz je simbolično krenuo 9. maja, na Dan pobede, iz Vuhana, grada iz koga je otpočela borba sa korona virusom i grada koji je korona virus i pobedio, navedeno je u saopštenju.
 
Prevoz i kompletnu robu u kojoj se nalazi 16 miliona nemedicinskih maski, 7,8 miliona medicinskih maski, 230.000 zaštitnih odela, 5.000 beskontaktnih toplomera, platila je Srbija.
  • Doktor

    27.05.2020 10:09
    Doktor bez stranke
    Drugog talasa neće biti jer nema dokaza da će biti, da je trebao da se pojavi pojavio bi se u Sloveniji odavno a nema ga.


    Ta priča o drugom talasu i nekom trećem što SZO priča nemaju nikakve dokaze za to nego samo pretpostavke i nagađanja.
  • Zzzzz

    26.05.2020 23:27
    z
    možda su uzeli kredit, ko će ih znati?
    https://www.aiib.org/en/projects/details/2020/proposed/Serbia-Emergency-Assistance-to-Public-Health-Sector-in-Serbia.html
  • Dr

    26.05.2020 22:47
    stiže na vreme
    Sada ćemo hteli to ili ne imati drugi talas epidemije jer opremu koju nismo imali kada je to bilo najpotrebnije,prikazaće u svetlu NAJSPREMNIJE DRŽAVE u EU i REGIONU.I stvarno bi bilo interesantno videti koliko je bačeno NAŠEG novca.Jasno je svima više,da Kineska pomoć ima svoju cenu.....Na njihovih 100 miliona dolara pomoći, MI njima poslova za milijarde i milijarde dolara i milione i milione za kupovinu opreme.STVARNO BRATSKI.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.