CINS: Srpski funkcioneri na Kosovu ne prijavljuju imovinu po srpskom zakonu

Funkcioneri koji rukovode srpskim javnim institucijama na Kosovu uglavnom ne prijavljuju svoju imovinu Agenciji za borbu protiv korupcije iako ih zakon na to obavezuje, piše danas Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS).
CINS: Srpski funkcioneri na Kosovu ne prijavljuju imovinu po srpskom zakonu
Foto: Pixabay
Kako navodi CINS, oni ne prijavljuju stanove, imanja, automobile i zarade koje im se isplaćuju parama građana Srbije.
 
"Ne znam, ne mogu sada da se setim da li sam prijavljivao ili nisam prijavljivao. Sada sam u samoizolaciji pa ne mogu da se skoncentrišem", rekao je za CINS donedavni vršilac dužnosti direktora Zdravstvenog centra u Kosovskoj Mitrovici Milan Ivanović.
 
CINS navodi da na Kosovu postoji više od 100 institucija koje su pod ingerencijom Srbije, a Ivanović je samo jedan od funkcionera čija plata se finansira parama gradjana Srbije, a čijih podataka o imovini i prihodima nema na sajtu srpske Agencije.
  • Sremac

    28.05.2020 00:24
    Leglo se ne dira!
  • Nista

    27.05.2020 21:58
    Novo
    Kosovo im je oduvek bio izgovor za kradju i sverc

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.