U ustanovama socijalne zaštite i domovima za stare zaraženo 114 korisnika

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih, koronavirusom je zaraženo 114 korisnika i 30 zaposlenih, saopštilo je Ministarstvo Srbije za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.
U ustanovama socijalne zaštite i domovima za stare zaraženo 114 korisnika
Foto: Pixabay
Prisustvo infekcije potvrđeno je u gerontološkim centrima u Nišu, Obrenovcu, Knjaževcu i u centru "Jelenac" u Aleksincu, kao i u centrima za porodični smeštaj i usvojenje u Beogradu i Nišu.
 
Inficiranih ima i u Domu za lica mentalno ometena u razvoju u Tutinu i domovima za smeštaj odraslih i starijih "Miljakovački vinogradi" u Beogradu, "Radost" u Negotinu, "MeliorVita" i "Gardoš" u Zemunu, "Nada" u Beogradu i "S. Nikola" u Negotinu.
 
Do danas je izlečeno 498 korisnika i 185 zaposlenih u ustanovama socijalne zaštite.
 
"Korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smešteni su u izolaciju, dok zaposleni u ustanovama socijalne zaštite, kod kojih postoji ovakva opasnost, ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji", navodi se u saopštenju Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.  

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija