Gojković: Uskoro operacije koje su zbog epidemije bile odložene

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković izjavio je da se očekuje da će do kraja juna sve zdravstvene ustanove biti vraćene na uobičajeni režim rada i da će se uskoro obavljati operacije i intervencije koje su zbog epidemije bile odložene.
Gojković: Uskoro operacije koje su zbog epidemije bile odložene
Foto: 021.rs
On je rekao da su tokom epidemije rađene hitne hiruške intervencije i da "po tom pitanju nije bilo problema", ali da se ceo zdravstveni sistem mora vratiti u redovni režim rada.
 
"Naš zdravstveni sistem je položio ispit u ovoj krizi, ali mora da se vrati uobičajenim zadacima. Tokom juna vratićemo pun obim rada zdravstvenih ustanova u celoj Srbiji, negde ranije, negde malo kasnije, ali očekujemo da se do 1. jula u potpunosti normalizuje rad svih ustanova", izjavio je Gojković za TV Pink.
 
Dodao je da je ostalo još nekoliko bolnica u kovid sistemu, pre svega u južnoj Srbiji gde je i dalje veći broj zaraženih, dok u Beogradu, kako kaže, jedna po jedna ustanova izlazi iz kovid sistema.
 
Napomenuo je da su novootkriveni slučajevi zaraze korona virusom uglavnom asimptomatski ili sa blagom kliničkom slikom koja ne zahteva bolničko lečenje, te da se može očekivati da se u narednom periodu taj broj kreće "u sadašnjem opsegu".
 
Na pitanje da li se u Srbiji može očekivati drugi talas epidemije na jesen, naveo je da postoji više scenarija i da se struka priprema i za novi talas, ali da ne treba paničiti i razmišljati o stvarima koje su za sada samo spekulacije.
 
"Još malo znamo o virusu i o tome kako će se dalje ponašati, biće potrebno nekoliko godina da otkrijemo i utvrdimo šta je kovid-19", rekao je Gojković.
  • Stanoje

    30.05.2020 17:51
    A šta imaš da kažeš o dogovoru sa tužilaštvom u vezi manipulacija sa osiguranjima? Ili radije nebi o tome? Ministre
  • bruka

    30.05.2020 17:34
    Ministre
    Ministre,naredi da se isplate i nagrade i lekari koji su radili u Covid bolnici na novosadskom sajmu.Još uvek nisu dobili NI DINARA!
  • Doktor

    30.05.2020 16:35
    Opet ovaj
    Da li iko normalan moze da veruje ovom coveku. Smeje mu se ceo KCV

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.