Od sutra dozvoljene đačke ekskurzije, ali ne van Srbije

Đačke ekskurzije od sutra, 1. juna će moći ponovo da se organizuju.
Od sutra dozvoljene đačke ekskurzije, ali ne van Srbije
Foto: Pixabay
Kako je ranije najavljeno, maturanti će, ukoliko su imali predviđena putovanja u inostranstvo, morati da ih zamene nekom destinacijom u Srbiji.
 
Ministar prosvete Mladen Šarčević je ranije rekao da je cilj da oni koji žele da iskoriste putovanje to i urade, a oni koji žele zamensko putovanje ili vaučer to mogu da uzmu. 
 
"Ko želi novac, on ima i tu opciju, ali postoji neki vremenski okvir za to", rekao je Šarčević.
 
On je ocenio i da će organizovanje đačkih putovanja biti jednostavnije za učenike mlađih razreda, jer oni nemaju neke obaveze naknadnog odgovaranja za ocene ili polaganja. 
 
Najavljeno je i da mogu da počnu pripreme za proslavu maturskih večeri, uz preporuku da se one organizuju od druge polovine juna. Malim maturantima Ministarstvo prosvete sugeriše da proslave organizuju školi ili u nekim od ustanovama pri lokalnoj samoupravi, poput domova kulture, dok veliki maturanti završetak škole mogu da proslave u restoranima i hotelima.
  • NS

    31.05.2020 14:37
    Zar nije bilo da samo maturanti idu negde u inostranstvo? Bogami deca se naputovala i u I i u II i u III razredu a verovatno ce se to i nastaviti bez obzira na “zakon”. Jer ZAKON JE ISTI ZA SVE, samo je za neke istiji!
  • Snežana

    31.05.2020 14:26
    Osveta loših đaka
    Sad svi u rodnu kuću Đure Jakšića.
  • Roditelj

    31.05.2020 13:30
    Ministarstvo prosvete
    Jadnijeg ministra nismo imali...Ovaj više ne zna šta radi,a đaci i roditelji ispaštaju...A čovek ubeđen da zna šta radi,strašno!Idi ministre više u penziju,peci rakiju i lagano je pijuckaj,a pusti sposobnije i mlađe da vode obrazovanje...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.