Ministarstvo odbrane Srbije obustavilo kupovinu žilet-žice

Ministarstvo odbrane Srbije obustavilo je kupovinu žilet-žice za ograđivanje kampova za migrante i azilante, javlja Radio slobodna Evropa (RSE).
Ministarstvo odbrane Srbije obustavilo kupovinu žilet-žice
Foto: Pixabay
Kako se navodi u obrazloženju ove odluke, objavljenom na sajtu ministarstva, razlog za obustavu postupka su "objektivni i dokazivi razlozi, koji se nisu mogli predvdeti u vreme pokretanja postupka i koji onemogućavaju da se započeti postupak okonča, odnosno usled kojih je prestala potreba naručioca za predmetnom nabavkom zbog čega se neće ponavljati u toku iste budžetske godine, odnosno u narednih šest meseci".
 
Kao datum ove odluke upisan je 26. maj, a potpisao ju je potpukovnik Aleksandar Vasilijević.
 
Radio slobodna Evropa je ranije javila da je Ministarstvo odbrane na svom sajtu 15. maja objavilo da je započet postupak javne nabavke, u kojoj se naručuju skoro 2,5 tone žilet-žice debljine 700 milimetara, 1.521 metar rebrastog gvožđa u šipkama debljine 20 milimetara i 50 kilograma pocinkovane žice za vezivanje.
 
Traženi materijal, kako se navodi u dokumentaciji javne nabavke, bio je namenjen za postavljanje ograde oko prihvatnih centara za smeštaj migranata i centara za smeštaj azilanata.
 
Poziv za podnošenje ponuda ministarstvo je uputilo na adrese četiri firme: "Žica best" iz Smedereva, "In-Sy Group" iz Beograda, "Legi sistem" iz Beograda i "Magnum Novi Sad Vebecom" iz Sremske Kamenice, a 22. maja je odlučeno da ugovor bude sklopljn sa preduzećem "Žica Best".
 
Iz Ministarstva odbrane nije odgovoreno upite RSE oko kojih prihvatnih centara je planirano postavljanje žilet-žice i koji je razlog za to.
  • Stanoje

    31.05.2020 17:17
    Koja god zemlja želi da stavlja žicu, neka to radi. Samo moja Srbija netreba nikad.
  • patriota

    31.05.2020 16:23
    diktatura
    Imamo sada Crnogorce, ne trebaju nam migranti. Diktaturi treba nacionalni "neprijatelj" i retorika tenzije, mržnje i straha. Naš diktator je našao CG sada.
  • @Stanoje

    31.05.2020 15:14
    A ima u Austriji, Madjarskoj i Hrvatskoj?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.