Šarčević: Imamo armiju saradnika koji će sprečiti zloupotrebe na polaganju mature

Ministar prosvete Mladen Šarčević rekao je da su od ove godine uvedene pojačane mere bezbednosti kako prilikom testiranja učenika na maloj maturi ne bi dolazilo do zloupotreba.
Šarčević: Imamo armiju saradnika koji će sprečiti zloupotrebe na polaganju mature
Foto: 021.rs
"Tako će na polaganju testova biti prisutan predstavnik Ministarstva, i to u svojstvu inspektora, a imamo i armiju od 360 saradnika - spoljnih savetnika. To bi trebalo da spreči da neko otvori test ranije, da ga kamuflira ili objavi na društvenim mrežama. Tu je taj rizik. Uz uslove koje smo dali da se 17, 18. i 19. juna radi polaganje mature, pa još i zbog bezbednosti, radiće se ne u nekoj sportskoj sali, nego u mnogo učionica gde pretpostavljamo da će prepisivanje biti minorno", naveo je Šarčević.
 
On je dodao da učenici osmog razreda danas polažu probni završni ispit rešavanjem testa iz matematike, dok su juče preuzeli test za maternji jezik i kombinovani test.
 
Šarčević kaže da se testovi ne ocenjuju, već da učenici imaju priliku da vide kakav će tip zadataka biti na završnom ispitu.
  • Kaćanka

    02.06.2020 18:02
    Kad si Baja što ne zabraniš prepisivanje na fakultetima, što ne zabraniš prepisivanje doktorata....kupovanja diploma, upisivanja preko veze, plaćanje školskog dinara... Sereš pa se mažeš.... Treniraš strogoću na jadnoj deci u osnovnoj školi.... jak si mi ti ministar a i ovi poltroni od nastavnika... Niko ni da bekne protiv manijakalnog načina polaganja mature. Bljutavo!!
  • Rece

    02.06.2020 14:06
    Postenjacina
    Koja je od prosvetne plate stekao milionsku imovinu-fuj
  • Irena

    02.06.2020 14:06
    Obicna gradjanka
    Pitam se da li su to nasa deca po proceni kvarcovanog ministra toliko ogrezla u kriminal da mora armija SNS botova da ih kontrolise
    Sramota

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.