U Beogradu novom opremom "love" nepropisno parkirane

Nepropisno parkiranje i nepoštovanje saobraćajnih propisa beogradske vozače uvek je koštalo, ali u narednom periodu kazne i prijave će nadležne službe pisati "iz još više uglova".
U Beogradu novom opremom "love" nepropisno parkirane
Foto: Pixabay
Pored radnika "Parkinga" koji krstare i šalju kazne, kao i komunalnih milicionera, uskoro bi automobile ostavljene na nedozvoljenim mestima trebalo da snime specijalni automobili, koji poseduju video-opremu, pišu "Novosti".
 
Uplatnica i dokazni materijal stizaće na kućnu adresu vlasnika vozila, da podseti vozače gde i kada su ostavili vozilo na prostoru gde to nije dozvoljeno, piše ovaj list.
 
"Na ulicama Beograda pojaviće se nova vozila, opremljena najsavremenijom tehnologijom čija će funkcija i zadatak biti održavanje komunalnog reda u oblasti parkiranja i efikasne naplate", kaže za "Novosti" gradski sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović.
 
Ova nova vozila poseduju specijalnu nadogradnju i elektronski sistem za očitavanje i prepoznavanje registarskih tablica preko mobilnog video-nadzora. To u praksi znači da ako neko zaustavi vozilo ispred apoteke da hitno kupi lek, patrola u vozilu može da snimi tablicu i "čestitka" stiže na kućnu adresu.
 
Isto važi i ako neko upali "sva četiri" i zaustavi vozilo u žutoj traci, ili zastane na Bulevaru kralja Aleksandra, Dimitrija Tucovića, Jurija Gagarina da bi obavio neki posao.
 
Ovo nije jedina novina. Plaćanje usluge elektronskim putem, SMS porukom ili preko aplikacije na mobilnom telefonu omogućiće izdavanje elektronskog naloga za plaćanje dnevne parking-karte, koja se plaća naknadno.
 
"Obaveštenje o izdatoj dnevnoj karti po registarskoj oznaci vozila biće dostupno korisniku parkirališta počev od momenta izdavanja elektronske parking-karte preko sajta i korisničkog servisa preduzeća. Istovremeno će obaveštenje biti dostupno korisniku i slanjem SMS poruke ako postoje tehničke mogućnosti. Korisnik koji je započeo usluge korišćenja parkiranja u dnevnom trajanju u obavezi je da se od momenta činjenja informiše o izdatoj elektronskoj dnevnoj parking-karti", navodi Rafailović, obrazlažući da se ovim novinama podiže nivo kulture parkiranja i unapređuje funkcionisanje "Parking servisa".
 
Na tablama parkirališta, na vidnom mestu biće istaknute informacije koje se u zavisnosti od parkirališta odnose na vreme naplate parkiranja, kategoriju vozila koja se tu mogu parkirati, vremensko ograničenje, cenu usluge, način plaćanja i kontrole, kao i način izdavanja elektronske dnevne parking-karte...  
  • Rade

    04.06.2020 07:33
    U NS treba uvesti kazne oduzimanja vozila posle tri kazne a za zaustavljanje samo da obavim nesto i zasto nema parking ispred frizerskog salona kazne po 1000 evra
  • Zoran

    03.06.2020 17:23
    Zakon bez zakona.
    Ako se uzme u obzir broj automobila sa brojem parking mesta, i sa zakonom da je zabranjeno parkiranje i ako ne postoji saobraćajni znak, onda su 70% nepropisno parkirani.
  • Gago

    03.06.2020 09:49
    Ovo bi moglo i u Ns-u da se uvede. Da se rasciste bulevar, ulice po centru od ovih sto ostavljaju automobile po trakama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija