U prva tri meseca u saobraćajkama stradalo 3.946 ljudi

U prva tri meseca ove godine u Srbiji su zabeležene 2.724 saobraćajne nezgode sa nastradalim licima, što je, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku (RZS), za 0,9 odsto manje nego u istom periodu 2019. godine.
U prva tri meseca u saobraćajkama stradalo 3.946 ljudi
Foto: Pixabay
U saobraćajnim nezgodama nastradalo je 3.946 lica, navodi se u saopštenju Zavoda za statistiku.
 
Ukupan broj nastradalih je za 2,3 odsto manji od broja nastradalih u istom periodu prošle godine. U naseljenim mestima dogodilo se 75 odsto saobraćajnih nezgoda, pokazuju podaci RZS.
 
U prva tri meseca najviše su stradali vozači, koji čine više od polovine (50,6 odsto) od ukupnog broja nastradalih lica.
  • Drug Stari

    05.06.2020 11:33
    Statistika nasa dika, sta pozelim to naslika!
  • milan

    05.06.2020 08:57
    nisu poginuli već nastradali što znači da su pretrpeli povrede. Nažalost, RZS tako formuliše da je vrlo lako moguće tumačiti i da su poginula lica
  • Forest G

    05.06.2020 01:47
    ???
    Je li moze neko ovo da mi objasni? U prva 3 meseca ove godine u saobracajnim nesrecama samo u Srbiji poginulo 3946 ljudi??? Pa to je oko 43 POGINULA DAN!!! Je li realna ova cifra ili ja nisam nesto dobro shvatio?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.