Tužilaštvo: Na osnovu Jurićeve izjave ne može se utvrditi ko je osoba za koju tvrdi da je pedofil

Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je da se na osnovu informacija do kojih se došlo danas prilikom uzimanja izjave od osnivača fondacije "Tijana Jurić" Igora Jurića, nije došlo do podataka na osnovu kojih bi se utvrdio identitet osobe za koju je on tvrdio da je pedofil.
Tužilaštvo: Na osnovu Jurićeve izjave ne može se utvrditi ko je osoba za koju tvrdi da je pedofil
Foto: 021.rs (ilustracija)
Tužilaštvo kaže da je odmah posle izjave Jurića medijima o političaru i javnoj ličnosti koja je pedofil, formiralo predmet i pozvalo ga da iznese podatke neophodne za dalje postupanje.
 
"Na osnovu informacija do kojih se došlo prilikom uzimanja izjave u višečasovnom razgovoru sa Igorom Jurićem, nije se došlo do podataka na osnovu kojih bi se utvrdio identitet NN izvršioca teškog krivičnog dela Obljuba nad detetom iz Člana 180. Krivičnog zakonika, kao ni identitet maloletnog lica nad kojim je delo učinjeno, a koje je u vreme izvršenja krivičnog dela imalo trinaest godina", navelo je Više tužilaštvo.
 
Zbog toga javno tužilaštvo za sada nema dovoljno informacija za pokretanje pretkrivičnog postupka, a o daljem postupanju i radnjama će blagovremeno obavestiti javnost.
 
Jurić je više puta u medijima tvrdio da ima ima saznanja o političaru pedofilu, čiji će identitet, kako je govorio, otkriti kada prikupi dovoljno dokaza.
  • Ns

    06.06.2020 08:29
    Ml
    Nije li izjavio da ima video zapis
  • Zamena teza

    05.06.2020 21:13
    Hvala gospodinu Juriću što već mesecima štiti pedofila i pravosudnim organima ne otkriva njegov identitet. Napastvovano dete je bez svake sumnje otporno te će moći trpeti napastvovanje još godinama u isčekivanju njegove milosti.
  • Ftn

    05.06.2020 19:23
    Ha h
    Juric zeli u rijaliti!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.