Za dve godine u Srbiji 1.162 građana osuđeno zbog korupcije

Za dve godine primene Zakona o organizaciji i nadležnosti državnih organa u suzbijanju organizovanog kriminala, terorizma i korupcije, u Srbiji su 1.162 osobe osuđene zbog korupcije, od kojih 260 na kaznu zatvora, izjavio je danas državni sekretar Ministarstva pravde Radomir Ilić.
Za dve godine u Srbiji 1.162 građana osuđeno zbog korupcije
Foto: Pixabay
Ilić je naveo da je pred posebnim odeljenjima za suzbijanje korupcije u Beogradu, Novom Sadu, Kraljevu i Nišu za dve godine optuženo 1.528 osoba, saopštilo je Ministarstvo pravde.
 
"Ovi rezultati su fascinantni kada se uporede sa ranijim rezultatima", kazao je Ilić u Kraljevu tokom obilaska posebnih odeljenja za suzbijanje korupcije pri Višem sudu i Višem javnom tužilaštvu u tom gradu.
 
Najavio je da se planira izgradnja nove zgrade u Kraljevu, za potrebe Prekršajnog i Privrednog suda u tom gradu kao i da će za potrebe posebnih odeljenja za suzbijanje korupcije i ostalih pravosudnih organa u Nišu biti rekonstruisana kasarna "Filip Kljajić".
  • Anonymous

    10.06.2020 06:26
    Pitam se
    A koliko njih NIJE osudjeno, niti uhapseno?
  • Stanoje

    09.06.2020 18:22
    Pa to je kap vode u moru, kad se uzme u obzir kako se nameštaju radna mjesta, tenderi i javne nabavke. A da nespominjemo Krušik, Jovanjicu, braću Malog i Vučića, muža ministarke pravde, Babićevog udesa, brata Brnabićeve, objekta na Kopaoniku, popravki autoputa koji nije pušten u promet, Vulinove tetke i stana, finansiranje javnog servisa......

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.