Građani Srbije ipak još ne mogu u Grčku

Državljani Srbije ne mogu da putuju u Grčku ni preko Bugarske i bugarsko-grčkog graničnog prelaza Kulata-Promahonas, potvrdili su iz grčke granične policije.
Građani Srbije ipak još ne mogu u Grčku
Foto: 021.rs
Kako je rečeno, samo državljani Srbije koji imaju boravišnu dozvolu u zemljama Evropske unije mogu da putuju u Grčku, dok oni sa boravištem u Srbiji ili drugoj zemlji van EU, ne mogu da uđu u Grčku.
 
Policijski službenik je rekao da će građani Srbije moći da uđu u Grčku od 1. jula.
 
Inače, granica između Srbije i Bugarske otvorena je od 1. juna, a u Severnoj Makedoniji stupio je na snagu Protokol o tranzitu za sve strane državljane kroz teritoriju te zemlje u trajanju od najduže pet sati, što je bilo shvaćeno kao mogućnost putovanja u Grčku kroz ovu državu.
 
Iz grčke policije na Evzoniju jutros su, međutim, rekli da nije moguće da građani Srbije uđu u Grčku kroz Severnu Makedoniju.
 
Grčka granica otvorena samo za državljane EU
 
Iz Bugarske u Grčku mogu da uđu samo državljani EU, a granica između dve zemlje otvorena je tačno u 11 sati, saopštila je bugarska granična policija.
 
Otvaranje granice usledilo je sat vremena nakon što je zvanično objavljeno da će biti otvorena, a državljani EU koji žele da uđu u Bugarsku moraju prethodno da popune upitnik u kome navode ime i prezime i mesto gde putuju.
 
Dodaje se da će putnici nasumice biti testirani na virus korona, a ukoliko se ispostavi da je putnik zaražen biće upućen u 14-dnevni karantin.
 
Od ranog jutra na bugarsko-grčkoj granici formirala se dugačka kolona automobila, a putnici su državljani Bugarske, Rumunije, Nemačke i drugih evropskih zemalja.
 
Ljajić: Čekamo pojašnjenje Grčke
 
Srpski turisti ne mogu da uđu u Grčku i ambasada Srbije je tražila pojašnjenje te odluke, rekao je ministar trgovine i turizma Rasim Ljajić.
 
"Pre samo dva dana ministar spoljnih poslova Grčke obećao je Dačiću da će se granice otvoriti 15. juna. Pre toga, 19. maja, grčki premijer Kirijakos Micotakis isto je obećao predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i mi sada čekamo odgovor i pojašnjenje šta se dogodilo, bukvalno u dva dana, da se donese jedna ovakva odluka", rekao je Ljajić.
 
On je naveo da kolone čekaju na ulazu u Grčku.
  • Milan

    17.06.2020 10:11
    Sta je ovim ljudima?
    Ovo je tipicna nasa svinjarija, da se prodje jeftinije, kao kad su svi jurili u Egipat dok su teroristi podmetali bombe u hotele, jer su nase agencihe imale jeftine aranzmane. Da ti natempiras da 15 budes na granici a ne zna se ni kako ce to sve funkcionisati i sad su ti svi ostali krivi. Pa da li su ti ljudi normalni. Sta crkli bi da ne potope noge u slanu vodu? Mislim stvarno...
  • /

    16.06.2020 15:16
    /
    eto, vidite.
    a da ste hteli u eu sada bi bili na moru
  • @Maja

    16.06.2020 11:23
    I ne samo to, čak i da nema mozga, da je bežao iz škole, i imao ozbiljan manjak inteligencije, ima dve ruke i dve noge, može da ode u aptiv i radi na traci, zaradi 45 000 postenim radom u normalnom radnom vremenu i odvede decu na more van sezone u junu svake godine. Ali ne, mnogo je bolje ležati i pljuvati one koji nešto znaju, nešto su naučili, koji rade pa i letuju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.