Granica između Bugarske i Grčke zvanično otvorena za građane Srbije

Granica između Bugarske i Grčke otvorena je za državljane Srbije, dok je granica između Severne Makedonije i Grčke otvorena samo za transport robe, objavljeno je na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Grčke.
Granica između Bugarske i Grčke zvanično otvorena za građane Srbije
Foto: Pixabay
U objavi na sajtu je navedeno da posetioci mogu biti testirani na korona virus.  
 
Ministar spoljnih Srbije Ivica Dačić je potvrdio da je na sajtu grčkog ministarstva objavljeno da se i građani Srbije nalaze na listi zemalja koje mogu slobodno da uđu u Grčku i to samo na grčko-bugarskoj granici, za sada.
 
"Nastavićemo dalje razgovore za otvaranje granica sa Severnom Makedonijom i razgovore vezano za avio-saobraćaj. Ono što je u ovom trenutku najvažnije, to je da je ova odluka zvanična, a građani Srbije imaju tretman kao i svi ostali članovi Evropske unije, odnosno šengenskog sporazuma", rekao je Dačić za Radio Beograd. 
 
Kako je istakao, problem je rešen i sada nije samo usmena naredba da se puštaju građani Srbije, već je ona i zvanična sa grčke strane. 
 
Prethodnih dana je vladala konfuzija na granici jer su turisti iz Srbije satima čekali na granici, ali su ipak pušteni u Grčku.
  • xyz

    17.06.2020 06:59
    Zvanicno gradjane Srbije zajebava ko stigne i kako stigne!

    Sa bananamenom kao precednikom nista bolje ni ne ocekujem. Dobar sa svima i sa nikim.
  • Dejan

    17.06.2020 04:33
    Džaba nam
    Znači da će nas za sada stranci zaobilaziti preko Bugarske, i eto zašto ke važno biti deo EU integracija. Ovaj manjak u kasi Koridora Srbije će platiti građani preko većih akciza za gorivo vrlo brzo... A vi rusofili se radujte i dalje
  • Slucajni Prolaznik

    16.06.2020 23:09
    Nije dzabe pevao (Dacic) grckoj delegaciji pre 10-ak godina :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija