Prijave za državni stručni ispit od 1. jula biće moguće onlajn

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave saopštilo je da će od 1. jula svi državni organi moći da prijave svoje zaposlene za državni stručni ispit i ispit za matičare onlajn, putem novog softverskog rešenja.
Prijave za državni stručni ispit od 1. jula biće moguće onlajn
Foto: Pixabay
Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić rekao je, na predstavljanju sistema, da on sadrži elektronsko poštansko sanduče, mogućnost elektronskog potpisa, prilaganja elektronskog dokumenta, kao i da je digitalizovan proces postupanja i odlučivanja Ministarstva.
 
Pored državnog stručnog ispita i ispita za matičare, u pripremi je i uvođenje elektronske prijave i za ispit za inspektore.
 
Direktor Kancelarije za IT i elektronsku upravu Mihajlo Jovanović naveo je da su državni organi u obavezi da uspostave softverska rešenja koja omogućavaju usluge eUprave do aprila 2021. godine, u skladu sa Zakonom o eUpravi.
  • Limanka

    10.06.2022 01:33
    Da li su građani svesni
    koliko naših para se troši na plaćanje tih "ispitivača" u državnim komisijama a zarad čega? I po pravilu su to funkcioneri kojima je naravno ovo dodatna zarada! Znam da je ovo stara ali uvek aktuelna informacija. Kome treba državni ispit! To su budalaštine!
  • Dr

    20.06.2020 18:48
    julski rok
    Zašto studenti na Višoj medicinskoj školi,plaćaju prijave ispita za mesec jul i to 1000,oo dinara po ispitu iako su na budžetu.Zar julski rok nije uveden zbog epidemije i vanrednih okolnosti ili se sada i ovim putem PUNI BUDŽET.Za septembarski rok ne bi ništa plaćali a sada kada su već učili ajde da ih oderemo odlukom,10 dana pre jula.LOPOVI JEDNI što odmah niste to objasnili deci.....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.