Komemoracija Igoru Vuku Torbici u Zagrebu 7. jula

Ispraćaj pozorišnog reditelja Igora Vuka Torbice na kremaciju zakazan je za utorak u Rovinju, a komemoracija će se održati u Zagrebačkom kazalištu mladih 7. jula, objavili su mediji.
Na zgradi Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu istaknuta je crna zastava, a u Zagrebačkom kazalištu mladih je pre tri dana otkazana jedna predstava.
 
Torbica je tragično preminuo 16. juna u Rovinju, u 33. godini. Rođen u Drvaru, odrastao u Rovinju, školovao se i živeo i radio u Beogradu, a režirao je u mnogim najznačajnijim pozorištima širom regiona.
 
Diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti, 2013. godine, u Beogradu, a na trećoj godini studija, njegova ispitna predstava Pokojnik dobila je glavnu nagradu festivala Studio fest i uvrštena u redovni repertoar Jugoslovenskog dramskog pozorišta.
 
Iznenadna smrt mladog reditelja primljena je sa nevericom i tugom širom region.
  • Daca

    20.06.2020 20:56
    Nek ti je široko kraljevstvo nebesko, divni, hrabri čoveče.
  • JustinaNS

    20.06.2020 15:50
    Čovek regiona
    Uz ime ovog pretalentovanog, prelepog bića, stalno se provlači reč REGION. Rođenje u Drvaru, odrastanje u Rovinju i Puli, studije u Beogradu, režije u regionu... Šta je bila njegova domovina, koja se nosi u srcu? Gde je oslonac kome se vraćaš kad ti je teško? Mahni ka zvezdama, senzitivna dušo. Ja te neću zaboraviti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.