Nova 94 slučaja zaraze virusom korona, preminula još jedna osoba

U poslednja 24 časa u Srbiji je preminula još jedna osoba od posledica korona virusa, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.
Nova 94 slučaja zaraze virusom korona, preminula još jedna osoba
Foto: Marija Erdelji
Ukupan broj žrtava od početka epidemije je 260.
 
Od poslednjeg preseka stanja u Srbiji, na koronavirus je testirano 4.211 osoba, a virus je potvrđen kod njih 94.
 
Na respiratorima je 18 osoba.
 
U Srbiji je od početka epidemije potvrđeno 12.803 slučajeva infekcije. Procenat smrtnosti je 2,03 odsto, a broj aktivnih slučajeva je 654.
 
Do sada su testirane ukupno 336.553 osobe.
  • D.

    20.06.2020 23:44
    Cisto da odgovorim na elokventni i pismeni komentar korisnika "Bal pod maskama", dakle:

    @Bal pod maskama

    "Pored toga, zašto se vi plašite da će vas neko zaraziti ako stalno nosite masku..."

    Pored kulturnog obracanja, jasno formirane recenice, itd., sto je krajnje prijatno za videti, morate imati i odredjenu dozu tzv. tehnicke pismenosti, odnosno procitati uputstva koja dolaze, i shvatiti cinjenicu da nosenje same maske, ukoliko ih drugi ne nose, ne stite onoga koji nosi uopste, vec druge, od kapljicnog prenosa zaraze. To vazi za najcesci model, koji mozemo videti na ulicama, odnosno, koji smo mogli da vidimo, posto sada retko ko da nosi bilo sta. Druga je prica kada ne nosite maske, vec respiratore, uredjaje koji poseduju filtere razclitih cistoca. U tom slucaju, stitite sebe, ali ne i druge od sebe, posto takvi uredjaji poseduju ispustni filter koji se zatvara pri udisanju, ali otvara pri izdisanju, kako biste izbacili vazduh iz zatvorenog ekosistema, koji se efektivno formirali stavljajuci respirator na lice. Tako da, jedini humani nacin zastite maskama jeste da svi nose maske, ili respiratore, ali posto nije moguce naterati sve na nesto, onda je jedino sto preostaje respirator. Krajnje sebicno, i ograniceno, ali tako je kada zivite u neodgovornom drustvu, u kojem je svako svakome vrag.

  • MSpo12

    20.06.2020 23:14
    @
    Izvinite ali koje je to moje rizično ponašanje, vi kontroliše te gde će te biti, kao što sam rekao, ako se plašite ostanite u svom stanu nejdite nigde i nećete se zaraziti, niko vas neće zaraziti, ali ograničavati drugima slobodu, to nije u redu
  • Гордана

    20.06.2020 23:07
    Ако 93,94,96 бројеви буду до почетка јула онда је јасно да се бројеви намештају.


Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.