Tiodorović: Nije neophodno ponovo uvoditi ograničenja za građane

Epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović smatra da zbog aktuelne epidemiološke situacije nije neophodno uvoditi ponovo ograničenja za građane.
On je za TV Prva rekao da je uzrok povećanja broja zaraženih korona virusom nepoštovanje postojećih mere - pranje ruku, dezinfekcija, nošenje maski u zatvorenom prostoru i distanca od jednog metra.
 
"Uz poštovanje tih mera smanjićemo mogućnost prenošenja virusa. Takođe, u narednim letnjim mesecima, meteorolozi najavljuju tople dane, što neće odgovarati širenju virusa", naveo je.
 
Tiodorović ističe da bi trebalo da se razmišlja o promeni taktike i strategije u borbi protiv virusa korona.
 
"Treba da tretiramo ovu bolest kao i druge virusne bolesti. Zapravo, svaki bolesnik koji se pojavi treba ga tretirati kao da je pozitivan na koronu sve dok se ne utvrdi suprotno. Treba sprovoditi sve mere samozaštite i zaštite pacijenta", naglasio je.
 
Podseća da visoka vlažnost vazduha i hladno vreme pogoduju širenju virusa, kao i da veliki broj mladih nose virus, ali da nemaju izražene simptome.
 
"Posebno je važno da se i dalje štiti starija populacija i hronični bolesnici. Hroninični bolesni mogu biti i mlađe osobe", ukazao je Tiodorović.
 
Epidemiolog Predrag Kon najavio je ranije danas da će nekih zabrana najverovatnije uskoro biti, poput zabrana poseta bolnicama ili obaveznog nošenja maski u prevozu i prodavnicama. Više o tome čitajte OVDE.
  • nn

    23.06.2020 11:05
    lazete sve vreme narod uzaaas, sram da vas bude
  • MM

    23.06.2020 01:24
    Nemate vise kredibilitet, kao ni vlada.
  • Komšinica

    22.06.2020 18:57
    Neverovatno
    Gospodo iz kriznog štaba POCEPAJTE DIPLOME,vređate nam intiligenciju i brukate profesiju

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija