Odlučeno: Nošenje maski obavezno u gradskom prevozu, preporuka za zatvoreni prostor

Nošenje zaštitnih maski u javnom prevozu od danas je obavezno, a preporuka je da se nose u zatvorenom prostoru, jedan je od zaključaka sednice Kriznog štaba zbog epidemije virusa korona u Srbiji.
Odlučeno: Nošenje maski obavezno u gradskom prevozu, preporuka za zatvoreni prostor
Foto: Pixabay
Štab je saopštio da putnicima koji ne nose maske neće biti dopušten ulaz u gradski i međugradski prevoz. Maske ne moraju biti hiruške, kupljene u apoteci, već građani mogu koristiti i pamučne, za višekratnu upotrebu.
 
Član Kriznog štaba Srđa Janković je rekao da nisu predviđene kazne za nepoštovanje odredbe o obaveznom nošenju maski u javnom prevozu.
 
Na otvorenom prostoru preporučuje se distanca od najmanje metar i po, dok u zatvorenom ostaju na snazi sva ograničenja koja su važila do sada.
 
Što se tiče zatvorenih prostora, poseban akcenat je na preporuci da se maske nose u poštama, bankama, prodavnicama i tržnim centrima.
 
Takođe je odlučeno da su posete bolnicama zabranjene.
 
Krizni štab je dao i preporuku o formiranju dve centralne kovid 19 bolnice - KBC Bežanijska kosa u Beogradu i Klinika za plućne bolesti u Nišu.
 
Prema poslednjim podacima, u Srbiji je trenutno 731 osoba obolela od virusa korona, 19 pacijenata je na respiratorima, a ukupno su od početka epidemije preminule 262 osobe.
  • Mentalitet

    27.06.2020 08:17
    @Zarko
    I ja sam sada ne 100% ali 99% siguran da ste duševno obolela osoba usled čega se slažem da je svaka rasprava sa osobom toliko narušenog zdravstvenog stanja suvišna i nesvrsishodna. Osoba kojoj se priviđaju "keramičari", "Beba Popović" i "izraelska PR agencija" kada mu ponestane argumenata nije osoba za diskusiju već za psihoterapeuta. Nadam se da ćete potražiti pomoć i želim vam puno sreće sa vašim zdravljem.

    @Dragan
    Vi se zato osetite na osobu buđavog mozga, sposobnu samo da vređa i etiketira jer je pogrešno vaspitana da se na takav način vodi diskusija. Ne morate me ubeđivati da ste još gori od Vučića i njegove bulumente, to sam već i shvatio i prihvatio.
  • Dragan

    26.06.2020 15:42
    @Mentalitet
    Osetis se preko komentara na sendvice i budjavi castle.rs
  • Mentalitet

    26.06.2020 13:55
    @Dragan
    A vi ste slika i prilika zašto sam na ovim izborima prvi put glasao za SNS. Lično vi i niko drugi. Imao sam opciju da glasam za SNS sa jedne strane, i za lajavu, bezobraznu đubrad koja samo ume da vređa i etiketira sa druge. Stoga sam od dva zla izabrao ono manje. Zato upravo vama svaka čast i čestitka, potpuno ste besplatno SNS-u navukli još 2 glasa čime ste tehnički još gluplji od tih koji to rade za "matijević podrigušu i užegli majonez", trebate biti ponosni na sebe. Samo tako nastavite, verujem da bi vam se "vođa" rado zahvalio na vašem doprinosu njegovoj pobedi.
    @Debilant
    Ti si običan lažljivac koji drugima u usta stavlja reči koje nisu izrekli i potom ih optužuje za sopstvenu izmišljotinu. Možda nisi saučesnik u "vođinom kriminalu" ali jesi pretendent da postaneš još veći kriminalac od njega ako bi se dočepao njegove pozicije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.