Trebješanin: Izmanipulisani smo, Krizni štab je prećutkivao istinu o epidemiji

Psiholog Žarko Trebješanin ocenio je da je Krizni štab za borbu protiv korone "u najmanju ruku prećutkivao istinu, a to nisu smeli da rade", napominjući kako je to "krajnje nemoralno i profesionalna etika to ne dopušta".
"I jasno je da smo izmanipulisani, kao i da to da li će ovaj vikend da stegnu, a naredni mesec da opuste mere ili da ih ukinu, ima mnogo više veze sa političkim interesima nego sa tobože zdravstvenim", rekao je Trebješanin za nedeljnik Vreme, komentarišući mere donošene u borbi protiv virusa korona.
 
On je naveo da je "struka bila idealizovana, čuvena fraza 'rekla je struka' bila je korišćena kao tabu, kao da je sam Bog rekao".
 
"A onda, kada smo malo bolje pogledali, uporedili razne izvore, videli smo da struka nije jedinstvena, da su političari uzeli u Krizni štab one ljude koji im odgovaraju i koji će da zastupaju njihove interese, a ne uvek prevenstveno interese struke, da nam neće saopštavati činjenice i istinu i da nisu tu da informišu, već da manipulišu ljudima", rekao je Trebješanin.
 
Kako je naveo, jasno je da su, u najmanju ruku, "ti rezultati podešavani i frizirani", kao i da su u Kriznom štabu "donosili preporuke u skladu sa onim što je odgovaralo vlasti".
 
Trebješanin je rekao da ne zna da su se ijednom suprotstavili političarima na vlasti.
 
Uz opasku da je možda optimista, on je rekao da "ne veruje da će ova vlast izdržati četiri godine".
 
"Vi možete ljudima da modelujete mozak, menjate im mišljenje i stavove, da imaju slepe mrlje, ali kad počne stomak da radi, tu ne možete da tako lako manipulišete i da ih ubeđujete da nisu gladni, da nisu dužni, da nisu nezaposleni... Onda se polako osvešćuju i širi se drugačije mišljenje", rekao je Trebješanin.
  • Mika

    25.06.2020 20:33
    Bla, bla truć...koliko je vas komentatora diglo glas zbog recimo MMR vakcine koju nasa deca dobijaju, koliko je podrzalo te skupove. Skoro niko!
    E oa ne moze tako! Kada vasi politicari ne dobiju na vlasti onda vam kriva struka! To je licemerno!
    Ako vec nevolite Kisic-Kon tandem kao sto ih i ja ne volim, onda dajte da ih smenimo. Kisicku gura Rotari klub a Kona jevrejski lobi...sve zarad odrzavanja straha da bi nas na kraju lakse pelcovali, čipovali i kontrolisali
    Treba reci istinu...
  • Mm

    25.06.2020 14:46
    -
    Vrlo čudnih par komentara ima ovde. Kao od ovog Petra. Šta nije tačno u članku? Da li se ikada krizni štab usprotivio vlasti? Ne. Sad možemo i od zemalja Južne Amerike da učimo kako izgleda normalna država - u Brazilu je sud naložio predsedniku da mora da nosi masku.
  • Petar

    25.06.2020 13:15
    E moj profesore
    Tiha, pristojna Srbija izasla i glasala. Izbori bili i prosli. Sportskim recnikom receno, pocistili su vas. Opozicije nema, i nece je ni biti naredne 4 godine. Necemo ih ni gledati ni slusati hvala Bogu. Ali ovih intelektualaca iz kruga dvojke se necemo resiti. Oni niti razumeju Srbiju, niti politiku i politicke procese. Kako vam pobogu nije jasno vise? Ne kukajte, ne cvilite, ne zapomazite vise za ime sveta...manite se Vucica vise...uradite nesto, uozbiljite se, ponudite program neki, resenja neka, bolja od ovih koje Vucic nudi. Nesposobni ste profesore.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Srbija je jasna - Tajvan je Kina

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom svečanog dočeka predsednika Kine Si Đinpinga da Beograd ima jasne stavove po pitanju kineskog teritorijalnog integriteta.