Kragujevac uvodi vanrednu situaciju zbog korone, zabranjuju se svi javni skupovi

Zbog nestabilne epidemiološke situacije i alarmantnog broja novoinficiranih, u Kragujevcu će biti uvedena vanredna situacija i zabranjeni svi javni skupovi.
 Kragujevac uvodi vanrednu situaciju zbog korone, zabranjuju se svi javni skupovi
Foto: 021.rs
Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić rekao je ranije danas da je održana sednica Kriznog štaba sa koje je zatražena saglasnost Vlade Srbije za pooštravanje mera.
 
Epidemiolog Predrag Delić, pomoćnik direktora Instituta za javno zdravlje u Kragujevcu, rekao je FoNetu da je, prema njegovim saznanjima, zatražena obaveza nošenja maski i rukavica u javnim ustanovima, kao i u gradskom prevozu.
 
Takođe, tražena je i zabrana masovnih okupljanja na teritoriji grada, kao i ograničenje rada ugostiteljskih objekata, rekao je Delić. On je precizirao da je na dnevnom nivou oko 10 novozaraženih pacijenata i da je to zabrinjavajuće visok broj, pogotovo kada se ima u vidu prethodni, tronedeljni period kada uopšte nije bilo novozaraženih.
 
"Po tome se može zaključiti da je povećanje broja zaraženih u ovom periodu alarmantno", rekao je Delić i pozvao sugrađane da se ponašaju u skladu sa situacijom i da poštuju preporučene mere, kako bi izbegli infekciju.
 
On je ocenio da u proteklih dvadesetak dana to nije bio slučaj i da je najveći broj inficiranih zaražen na javnim skupovima. U Kragujevcu je u protekla 24 sata registrovano šest novozaraženih korona virusom, dok je u kućnoj izolaciji 196 osoba.
 
U Kliničkom centru Kragujevac (KCK) od kovida-19 leči se 47 pacijenata, na respiratoru je devetoro, a među njima je jedan pacijent iz Kragujevca. Tu su hospitalizovani i najteže oboleli pacijenti iz centralnog i jugozapadnog dela Srbije, najviše iz Novog Pazara.
 
U poslednja 24 časa u Srbiji jedna osoba je preminula od posledica korona virusa, saopštilo je Ministarstvo zdravlja. Registrovane su 193 novoobolele osobe. Zvaničan broj preminulih je 265, navodi se na sajtu covid19.rs.
  • Nena

    27.06.2020 11:13
    virus
    nerazumem šta se više u Kragujevcu čeka ??? Zašto se neuvede vanredno stanje,obavezne maske i nikakvi skupovi ??? Dokle čekati???
  • Djura Jaksic

    27.06.2020 04:11
    Kafana
    Uspomena
  • Djole

    27.06.2020 01:16
    Srbija medju sljivama
    Kakav smo mi narod da verujemo i glasamo za one koji kriju i
    umanjuju od gradjana ove drzave broj zarazenih i preminulih on korona virusa?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.