Epidemiolog Radovanović: I državni vrh se izgleda opustio

Epidemiolog Zoran Radovanović ocenio je da se "i državni vrh izgleda opustio i pomislio da, ako se u zvaničnim medijima ne pominje realna opasnost od zaraze, to valjda i ne postoji", prenosi portal Nova.rs.
"I oni su poverovali u propagandu i u to da bolesti skoro da nema. I oni su slušali državne medije i tu su se prevarili. Niko im nije rekao kolika je realna opasnost, a bila je mnogo veća nego što su mislili i nego što je objavljivano", rekao je Radovanović za Nova.rs.
 
Ocenjuje da se "prerano popustilo sa merama zbog održavanja izbora".
 
"Čekali smo, sada je puno zaraženih i suzbijanje će biti skuplje i napornije nego da smo reagovali na vreme. To je značilo da treba odložiti izbore i da predizborne aktivnosti protiču bez okupljanja. Mi smo zbog izbora odjednom ukinuli sve zabrane i normalno je ovo što se desilo", ocenjuje Radovanović.
 
Danas je potvrđeno da su korona virusom zaraženi ministar Aleksandar Vulin, kao i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić. Pozitivna na korona virus je i predsednica Skupštine Maja Gojković
  • Petar

    28.06.2020 07:29
    Da li ste primetili da nigde nema vesti da je Vucic zarazen koronavirusom, nego samo saopstenje da se oseca dobro i da ce o promenama javnost biti obaveštena? Ovaj Vucic je pod velom tajne kao Tito, Putin i onaj iz Severne Koreje. Kako prvorodjeni da se zarazi, pa da li je to moguce? Nedisciplinovan nam je predsednik, opustio se, eto kako.
  • Predragg

    28.06.2020 04:55
    Samo da Vozd ozdravi,reci ce i On pokoju,sunce cutljivo.Onda poruciti nekih 100,200.500,1200 tona lekova i testova,a i i lekare koje je licno skolovao i ispitao.
  • dijasporac

    28.06.2020 04:19
    Posmatram Srbiju ovako sa strane i vidim je kao totalni brod ludaka. Prvo vlast kaze nije to nista, idite u Milano u shoping, opozicija vice sto nista ne preduzimate, narod boli uvo, sve to je daleko u Italiji i jos daljoj Kini, nema teorije da to dodje kod nas.

    Onda vlast uvede vanredno stanje, karantin i plasi babarogom, opozicija kresti o krsenju ustava i preteranim merama zbog ega jednog coveka i pravi demonstracije, narod u frasu nece niko da nas zatvara zbog necega sto ne postoji i sto mozemo da sprecimo rusenjem bandera sa 5G mrezom.

    Zatim vlast sve zivo popusti i raspusti, slika se sa fudbalerima i teniserima, razbije na izborima bez protivnika, opije se na slavlju i zarazi do kraja, opozicija vice kako je sve to suludo i da mere za koje je ranije htela da tuzi kao neustavne nije trebalo ni ukidati, narod raspistoljen deluje kao da ga boli uvo, bilo bi odlicno da ima zabrana ali da moze da se provodi po splavovima i odlazi na letovanje u Grcku.

    I tako u krug, u Srbistanu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.