Devojčica iz Niša za kojom se tragalo pronađena u Ugrinovcima, išla na prijemni ispit

Devojčica Tamara Blažić iz okoline Niša, čiji nestanak su sinoć prijavili njeni roditelji, pronađena je, potvrdio je MUP.
Policija je trinaestogodišnju devojčicu pronašla nepovređenu jutros oko 3:20 u Ugrinovcima.
 
Pronđena je u autobusu na liniji 603.
 
Kako piše portal Niške vesti, tetka devojčice rekla je da je Tamara krenula u Beograd zbog prijemnog ispita za srednju skolu.
 
"Matematička gimnazija u Beogradu omogućava nadarenoj deci da upišu srednju ako polože prijemni, bez obzira što nisu završili osmi razred. Ona je viđena u Beogradu, usnimili su je na prijemnom. Pronađena je i konačno je u zagrljaju roditelja. Dobro je i ništa joj ne fali, svom srećom", rekla je ona za Niške vesti.
 
Nezvanično, roditelji devojčice bili su protiv njenog odlaska na prijemni ispit u Matematičku gimnaziju.
  • dijasporac

    29.06.2020 17:48
    @mila
    Autobus 603 je nocni autobus koji iz centra Beograda, sa Trga republike ide za Ugrinovce (bar tako je bilo kad sam ja studirao u Beogradu). Devojcica je koliko sam procitao lutala po Beogradu posle prijemnog u Matematickoj gimnaziji. A zasto je ona upisivala Matematicku gimnazju u Beogradu i ako je iz Nisa?

    Jednostavno, zato sto dete izgleda voli matematiku a ta skola ima specijalna odeljenja za nadarenu decu iz cele Srbije, ta gimnazija je nas Kembridz i Stenford. Meni je neverovatno drago da ima dece u Srbije koji su spremni i da pobegnu od kuce da bi, zamislite, upisali Matematicku gimnaziju. Ti roditelji nisu ni svesni kakvu vrednost imaju u tome detetu, ja bih bio najsrecniji covek na svetu da su moja deca takva.
  • Nena

    29.06.2020 10:55
    Bravo devojcice
    Zelim ovom detetu sve najbolje.Hrabra je i odlucna. Iz licnog iskustva znam da je pravo zadovoljstvo studirati PMF u Beogradu ako imas dara za matematiku. Nisam isla u matematicku gimnaziju , nego u obicnu. ali sam ipak zavrsila matematicki fakultet. Lakse je bilo studentima iz matematicke gimnazije. Bolje su ih pripremili za pocetak studija, ali posle nema veza. Samo rad i malo talenta. Sad sam u penziji, ali sam radila u nekoliko kompjuterskih centara, puno putovala, solidno zaradjivala.
  • Mimi

    28.06.2020 23:05
    @Dragan
    Dragane,kao prvo NEVASPITANO se isto kao i NEPISMEN pise sastavljeno.Kao drugo, ako je vaspitanje formiranje licnosti i ponasanja delovanjem spoljnih uticaja bilo pozitivnih bilo negativnih, dolazimo do zakljucka da nevaspitana osoba ne postoji.Moze biti dobro ili lose vaspitana. Trece, ne piskaraj po internetu vec malo poradi na svom vaspitanju i obrazovanju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.