FOTO: Kampanja "Operi ruke" u vrtićima širom Srbije

Na likovnom konkursu "Higijena ruku za naše zdravlje" za predškolce iz cele Srbije, izabrano je 40 radova koji su nagrađeni, a rad šestogodišnje Srne Rebić iz vrtića Mrvica iz Beograda naći će se na poštanskoj markici Pošte Srbije.
Nagrade su dodeljene predstavnicima predškolskih ustanova u okviru Nacionalnog kongresa Tradicionalni stručni susreti Saveza medicinskih sestara predškolskih ustanova Srbije, koji se održava u Vršcu.
 
Nagradni likovni konkurs za decu u predškolskim ustanovama Srbije raspisalo je Ministarstvo zdravlja u saradnji sa Savezom udruženja medicinskih sestara predškolskih ustanova Srbije i uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kako bi se deci približio značaj i način pravilnog pranja ruku u cilju prevencije zaraznih bolesti uključujući i COVID-19. 
 
Predsednica Saveza udruženja medicinskih sestara predškolskih ustanova Srbije, Jadranka Spasić, istakla je da se sa decom  u predškolskim ustanovama razgovara o virusu korona i da se na razne kreativne načine sprovode mere zaštite. 
 
"Svim vaspitačima sada mora biti prioritet podizanje nivoa svesti o značaju higijene ruku sa ciljem da se spreči širenja virusa. Veoma je važno da i roditelji poštuju propisane mere i sprovode ih kod kuće. U ovim okolnostima naglašena je uloga i značaj zdravstvenih radnika – medicinskih sestara u svim predškolskim ustanovama u Srbiji", istakla je Spasić. 
 
Predškolskim ustanovama biće distribuirano 10.000 postera "Operi ruke", slikovito uputstvo za pravilnu higijenu ruku. U predstojećem periodu planirano je stručno usavršavanje, besplatna kontinuirana edukacija medicinskih sestara zaposlenih u predškolskim ustanovama.
 
Ove aktivnosti su deo Kampanje za higijenu ruku koja se sprovodi u okviru "Drugog projekta razvoja zdravstva Srbije" Ministarstva zdravlja,  u saradnji sa Institutom za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut", Republičkom stručnom komisijom za nadzor nad bolničkim infekcijama Ministarstva zdravlja, Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Savezom udruženja medicinskih sestara predškolskih ustanova Srbije i Farmaceutskom komorom Srbije, Komorom medicinskih sestara i zdravstvenih tehničara Srbije i Udruženjem medicinskih sestara-tehničara i babica Srbije. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.