Tri osobe preminule od virusa korona u Srbiji, porast broja novozaraženih

Tri osobe su preminule od posledica zaraze virusom korona u protekla 24 sata u Srbiji.
Tri osobe preminule od virusa korona u Srbiji, porast broja novozaraženih
Foto: Pixabay
U poslednja 24 sata testirano je 4.905 osoba, a zaraženo je njih 254.
 
Na respiratoru se nalazi 31 pacijent. Ukupan broj aktivnih slučajeva u ovom trenutku je 1.312. 
 
U Srbiji je registrovano ukupno 14.046 potvrđenih slučajeva virusa korona od početka epidemije. 
 
Ovo je porast novozaraženih u odnosu na prethodni dan, kada je bilo evidentirano 227 novih slučajeva obolevanja od virusa korona. 
 
Od početka epidemije u Srbiji je, prema zvaničnim podacima, preminulo 270 osoba od posledica kovida-19. 
  • Novosadjanka

    29.06.2020 01:33
    Broj zarazenih
    Zasto se i dalje ne zna broj zarazenih koji je u Novom Sadu i po drugim mestima?? Zasto su prestali da nas obavestavaju?
  • D.A.Virusolog

    29.06.2020 00:26
    Istina
    - To je prirodan tok razvoja epidemije. Koronavirus spada u grupu respiratornih virusa koji nisu otporni na visokim temperaturama, tako da nam najavljene letnje temperature i ekstremno visok UV indeks idu naruku i biće veliki neprijatelji kovid-infekcije. Stoga možemo očekivati da zbog ovih vremenskih pojava dođe do "ubijanja" virusa. Naravno, to je moguće jedino uz strogo poštovanje mera opreza, kao što su nošenje maske u zatvorenom prostoru, socijalna distanca i lična higijena - napominje dr Ranković i dodaje:

    - UV zračenje sunca ima odličnu ulogu zato što ono ubija viruse na površini. Dovoljno je da indeks zračenja bude i umeren da bi imao efekta na virus, a zamislite tek intenzitet njegovog delovanja kada je ekstremno visok. Slabiće virus i u vazduhu i na površinama na koje padne, a tome će doprineti i visoka vlažnost. Osim toga, period koji je pred nama dobar je i zbog toga što se prostorije češće luftiraju, toplije je i ljudi su više na otvorenom i na svežem vazduhu nego što borave u zatvorenom prostoru.
  • JLZ

    28.06.2020 22:51
    Lazu non stop
    I ko im veruje je izrazito mentalno hendikepiran! Lazu cim zinu, a kad otvore usta smrad izlaxi napolje!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.