Kisić Tepavčević: Izbori nisu krivi za povećanje broja obolelih od virusa korona

Članica Kriznog štaba Darija Kisić Tepavčević rekla je da nedavno održani izbori nisu krivi za povećanje broja obolelih od virusa korona.
Kako je navela, preduzete su sve mere predostrožnosti, a izlazak na izbore ne predstavlja veći rizik od odlaska u prodavnicu ili od vožnje u javnom prevozu.
 
"Vidimo da imamo svuda u Evropi povećanje broja obolelih. Meni je bitno da su se taj dan poštovale sve mere prevencije. To dovođenje u uzročno-posledičnu povezanost događaja, koji bi svakako sami od sebe usledili, ne može da bude zasnovano na objektivnim dokazima", rekla je Kisić Tepavčević.
 
Ukazala je i na to da se priča o drugom talasu, a da nismo imali ni zaustavljanje prvog. 
 
"Svi smo se vratili svakodnevnim životnim aktivnostima. Virus nikada nije ni nestao, sve vreme je u cirkulaciji. Nadali smo se da će ga toplo vreme ubiti, ali to se nije desilo. Mi kao populacija smo to dozvolili. Niko ne može da se zarazi bez kontakta sa osobom koja je rezervoar zaraze. U ovom momentu svi možemo da budemo potencijalni nosioci zaraze, jer postoji puno asimptomatskih slučajeva", rekla je doktorka na televiziji Pink, dodajući da se virus uglavnom prenosi kapljično iako je i dalje, kako kaže, velika nepoznanica za čitav svet.
 
Kako dr Kisić kaže, distanca i maske su nešto što spasava živote, ali dodaje da to ne može pojedinac, već da moramo svi tako da se ponašamo.
 
Doktorka kaže da ukoliko se mlada i zdrava osoba inficira neće verovatno imati teške simptome, ali možeda je prenosi dalje na roditelje, ili na bake i deke.
  • Bane

    03.07.2020 23:33
    Nije nego
    Neverovatne, ali stvarno neverovatne neistine izlaze iz usta ove doktorke sister in low ministarke Kuburović... Uskoro joj niko neće verovati kad bude rekla da Zemlja kruži oko Sunca... Sramota !
  • Georgina

    03.07.2020 17:23
    Dosta više!
    Bilo bi dobro da već jednom ovaj rezervoar laži prestane sa svim svojim arogantnim izjavama i objašnjenjima, ona stručnjak nije, sve vreme govori ono što joj se servira da kaže. Sigurno očekuje mesto ministarke zdravlja, sačuvaj nas Bože!
  • Tamo neki

    03.07.2020 07:07
    Gospođo, molim Vas nemojte više lagati, to loše utiče na san, ili pak kod Vas ne....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prikuplja se novac za plaćanje kazne Aide Ćorović

Feministička antifašistička mreža (FAM) pozvala je građane da doniraju novac kako bi platili kaznu za Aidu Ćorović i sprečili njen odlazak na odsluženje dvomesečne zatvorske kazne od petka 22. marta.