Lončar: "Dragiša Mišović" i Opšta bolnica u Pančevo ponovo u kovid režimu

Ministar zdravlja u Vladi Srbije Zlatibor Lončar izjavio je danas, na sastanku sa direktorima kovid bolnica, da u narednih sedam dana neće biti kazne za nepoštovanje odluka Kriznog štaba o obaveznom nošenju maski u zatvorenom prostoru, ali će se poštovanje te mere kontrolisati.
Lončar: "Dragiša Mišović" i Opšta bolnica u Pančevo ponovo u kovid režimu
Foto: 021.rs
Lončar je, nakon sastanka, najavio da će, zbog povećanog broja obolelih od koronavirusa, od sutra ujutru KBC "Dr Dragiša Mišović" biti vraćen u kovid režim rada i primaće isključivo kovid pacijente.
 
Ministar je objasnio da će se zaražena deca iz čitave Srbije lečiti u toj zdravstvenoj ustanovi, kao i zaraženi pacijenti kojima je neophodna hemodijaliza.
 
Prema njegovim rečima, zaražene koronavirusom primaće ponovo i Opšta bolnica u Pančevu, koja će obezbediti kapacitete za 150 pacijenata.
 
Bolnica u Pančevu biće nam pomoć u slučaju da se poveća broj zaraženih, naveo je Lončar i dodao da će i KBC "Zvezdara" proširiti svoje kapacitete za kovid pacijente i to za 60 postelja, 30 danas i 30 sutra.
 
On je, govoreći o situaciji u Novom Pazaru, istakao da je jedan broj pacijenata prebačen na lečenje u bolnicu u Kragujevac, a jedan broj u Beograd, napomenuvši da su za čitavu Srbiju obezbeđeni dodatni kapaciteti.
 
Lončar je najavio da će predsednica Vlade Ana Brnabić održati sastanak sa odgovornima u tržnim centrima, kojima će biti predočeno da će oni biti odgovorni ukoliko se ne poštuje mera o nošenju maski.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija