VIDEO: Vojna policija i izvršitelji iseljavaju porodicu Lalović, pukovnik preti da će se zapaliti

Vojna policija i izvršitelji došli su jutros da prisilno isele porodicu Lalović iz stana u Beogradu, deseti put u nekoliko godina, saopštilo je Udruženje "Krov nad glavom".
Prema navodima tog udruženja, iseljenje iz stana u Vespučijevoj ulici 24 na Bežanijskoj kosi sprovodi se nenajavljeno, a Ministarstvo odbrane, koje je poverilac, nije omogućilo porodici alternativni smeštaj, pa će ostati na ulici ako danas budu iseljeni.
 
"Pukovnik Lalović preti da će se zapaliti benzinom ukoliko pokušaju da ga izbace na ulicu, a solidarni građani se okupljaju kako bi pomogli porodici", navedeno je u saopštenju.
 
Udruženje podseća da je pukovnik Lalović 2005. godine nezakonito penzionisan i da Ministarstvo odbrane već 14 godina odbija da izvrši sudske presude kojima je vraćen na posao.
 
"Zato što su ga nezakonito oterali u penziju, pukovnik Lalović nije mogao da podigne kredit i da otplaćuje učešće za stan koji je dobio od vojske, zbog čega ga sada Ministarstvo odbrane uz pomoć izvršitelja i policije izbacuje na ulicu", kažu iz "Krova nad glavom".
 
  • Aca

    02.07.2020 21:46
    Upravo je na sajtu objavljen i demanti saopstenja ministarstva.
    Trebalo bi sad mnogo ovde u komentarima da bude sramota, jer čovek ima 6 presuda da je nezakonito penzionisan i NIkada vracen na posao. Da je radio - resio bi i pitanje stana, ali ocigledno neko nije hteo da ga vrati s tom namerom.
    Sve jasno kao dan. Odmazda je jaka kad se pobuniš. A cinjenica da je bio predsednik stambene komisije a da u sustini nema niti jedan stan - dovoljno govori o njegovom postenju. Međutim, po broju dislajkova vidi se da su botovi dobili zadatak. Narode, uključi mozak.
  • Vlada

    01.07.2020 08:40
    @dijasporac

    Dragi dija-bote, pokušaću da budem precizniji. Gde je u svemu tome policija kao jedina ovlašćena da po izvršenju "izbacuje pukija"?
  • dijasporac

    30.06.2020 22:54
    @Vlada
    Stan je u vlasnistvu JNA (ako ti je tako lakse da razumes druze Dolanc) pa samim tim vojna policija stiti svoju imovinu - kad izbacivaci sutnu bivseg pukija napolje onda vojna policija obezbedi objekat da ne bi unutra upao neki drugi padavicar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija