Granični prelaz Evzoni ponovo zatvoren za turiste iz Srbije posle samo nekoliko sati

Granični prelaz Evzoni između Grčke i Severne Makedonije ipak je zatvoren za turiste.
Granični prelaz Evzoni ponovo zatvoren za turiste iz Srbije posle samo nekoliko sati
Foto: 021.rs
Ne može da se uđu u Grčku preko Evzonija, objavljeno je na Fejsbuk stranici Nikana.gr.
 
Kako navode, ulaz u Grčku mmoguć je samo preko Bugarske i prelaza Promahonas.
 
 
Prethodno su se pojavile informacije da je prelaz od jutros otvoren i da srpski turisti mogu od danas da u Grčku uđu i preko Severne Makedonije.
 
"Autobus učesnika naše humanitarne akcije je prešao jutros Evzoni. Kontrola je trajala 45 minuta, tj. čekanje na prelazu. Posle skeniranja kodova tri osobe, odustaše od daljeg skeniranja. Testiranja nije bilo", napisali su administratori Fejsbuk grupe "Live from Greece". 
 
Putnici koji su se opredelili za put preko Bugarske i graničnog prelaza Kulata/Promahonas kažu da su granicu jutros prešli za manje od pola sata, prenosi "Blic".
 
"Upravo smo prešli Promahonas, stigli oko 6:00, sve završili oko 6:20. Kao i do sada, bugarski policajac uzme pasoš, pošalje vas da se parkirate i vratite po pasoš kod grčkog policajca. Niko ne pita za QR kod, niko nikog ne šalje na testiranje (bar ne u tih 20 minuta koliko smo bili tamo), iako je štand za testiranje postavljen. Mi smo krenuli sinoć jer su ljudi pisali da štand za testiranje postavljaju tek kasnije, ali eto, i u 6:00 je bio tamo", opisali su svoje iskustvo srpski turisti.
  • Vlada

    02.07.2020 17:18
    @Zebra

    Puno sreće sa kolonom od 13km u povratku, ponesi malo mora pošto će ti trebati.
  • Aja Vasil

    02.07.2020 00:29
    I ne treba da ih puste nigde! Neprosvećen i nauk narod nahrupio na "letovanje"!!!!!! Sram vas bilo! A političari se grle i ljube (gotovo s jezikom) i šire zarazu po celoj zemlji... pa šta očekujete? Da vas puste da izađete iz svog obora?
  • Zebra

    01.07.2020 19:09
    A ovima što truju da se ne ide, a sa 30 su otkrili da je more slano, mogu poruciti da nikad nije bilo lepše! Sedite i krijete se iza maski na 35+

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.