VIDEO: Gorela plastika u požarevačkoj firmi, pre požara utvrđene nepravilnosti u fabrici

Požar u skladištu preduzeća "EcoLux Reycling SEE", u krugu nekadašnje Šećerane u Požarevcu, uznemirio je građane, a Ministarstvo zaštite životne sredine saopštilo je da su pre samog incidenta na kompleksu ove firme utvrđene nepravilnosti.
Kako je preneo Boom93, u požaru niko nije povređen, a gorela je veća količina plastičnog otpada. 
 
Požar je izbio na prostoru u industrijskoj zoni na ulazu u grad, ali je vetar terao dim ka Smederevu. Građani koji žive u okolini javili su da se osećao veoma neprijatan miris zbog požara.
 
Tamošnji Štab za vanredne situacije saopštio je da je došlo do "požara plastične mase i da je usled njenog sagorevanja došlo do pojave gustog dima iznad grada". 
 
"Stručne službe Zavoda za javno zdravlje Požarevac su postavile dva merna mesta čime su uspostavili monitoring na prisustvo zagađujućih materija", navodi se u saopštenju u kojem je građanima koji žive u blizini fabrike savetovano da zatvore prozore dok se požar ne lokalizuje, prenosi Boom93.
 
 
Ministarstvo zaštite životne sredine saopštilo je da su na kompleksu firme "Ekolux Recycling see" pre izbijanja požara utvrđene određene nepravilnosti koje je "taj operater bio dužan da otkloni".
 
"Prema proceni, za sada nema opasnosti po stanovnike Požarevca zbog nastalog zagađenja u industrijskoj zoni, ali se preporučuje oprez. Nadležne službe će pratiti situaciju na terenu o čemu će građani biti na vreme obavešteni", naglašeno je u saopštenju.
 
Na mesto događaja danas će izaći tužilac sa nadležnim službama kako bi utvrdili razloge zbog kojih je došlo do požara i odgovornost za ugrožavanje životne sredine i zdravlja ljudi, piše u saopštenju ministarstva.
  • Sunčica

    03.07.2020 13:55
    Utvrdjena nepravičnost
    ... ali oni dalje rade. Na raskrsnici Proleterske i Bulevara Evrope čovek godinama uzgaja stotine svinja u potpuno nehumanim uslovima i za životinje i ljude. Možete s puta videti a i osetiti jezero koje smrdi toliko da gradjani danima ne otvaraju svoje kuće. Bile su inspekcije, podnete su opomene, tužbe... Sve je godinama u procesu a on nesmetano radi po svom dok se pacovi šetaju krajem. Dok neka teška zaraza ne počne da hara, nikog nije briga.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija