U domovima za stare i socijalnim ustanovama 33 korisnika zaraženo koronom

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih u Srbiji, koronavirusom inficirana su 33 korisnika i 34 zaposlena, saopšteno je.
U domovima za stare i socijalnim ustanovama 33 korisnika zaraženo koronom
Foto: Pixabay
Po navodima Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, od početka epidemije koronavirusa od infekcije je izlečeno 615 korisnika i 215 zaposlenih u tim ustanovama.
 
Po poslednjim podacima, prisustvo virusa potvrđeno je u gerontološkim centrima u Obrenovcu, Mataruškoj Banji, Rumi, Kragujevcu i u Domu Bežanijska kosa Gerontološkog centra u Beogradu. Inficiranih ima i u Domu za lica mentalno ometena u razvoju u Tutinu, Stacionaru za decu i omladinu sa autizmom i radnoj jedinici Dnevni boravak "Stari Grad" Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju u Beogradu.
 
Prisustvo virusa potvrđeno je i u Radnoj jedinici Prihvatilište za urgentnu zaštitu dece od zlostavljanja i zanemarivanja pri Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine Zvečanska u Beogradu, Zavodu za smeštaj odraslih lica "Male pčelice" u Kragujevcu i Domu za smeštaj odraslih lica Kulina.
 
Obolelih ima i u centrima za socijalni rad u Vranju i Novom Pazaru, Centru za porodični smeštaj i usvojenje u Kragujevcu i gradskom Centru za socijalni rad u Beogradu, u odeljenima Čukarica, Lazarevac, Zvezdara i Vračar.
 
Infekcija je prisutna i u organizaciji socijalne zaštite za pružanje usluge lični pratilac deteta H.O. "Dečje srce" u Beogradu, kao i u domovima za smeštaj odraslih i starijih "Mass Green House" u Petrovaradinu, "Miljakovački vinogradi" i "Lipovački odmor" u Beogradu i domu "S. Nikola" u Negotinu.
 
Podseća se da rešenjem ministarstva o zabrani rada, domovi "Doživeti stotu" u Beogradu, "Stara pruga" na Umci i "Radost" u Negotinu, više ne pružaju uslugu socijalne zaštite domskog smeštaja odraslih i starijih, dok je Domu za smeštaj odraslih i starijih "Nada" u Beogradu zabranjen rad.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.