Ćerka preminulog hirurga Lazića: Lekar kojeg sam prijavila odlučio da nije bilo propusta u lečenju

Predsednik komisije koja je utvrdila da nije bilo propusta u lečenju čuvenog hirurga Miodraga Lazića u Kliničkom centru Niš je lekar protiv koga je podneta prijava za nesavesno lečenje, kaže Lazićeva ćerka Nina Vujošević.
Objašnjava za Južne vesti da to znači da je on odlučivao o svojim propustima i napominje da je to udarac i ruganje porodici, zakonu i zdravom razumu. Ministarstvo zdravlja je u izveštaju koji joj je dostavljen najavilo spoljni nadzor po njenoj prijavi i porodica se, kaže, jedino u to sada uzda.
 
Ćerka čuvenog hirurga Lazića, koji je pre dva i po meseca preminuo od korone, podnela je prijavu Ministarstvu zdravlja u kojoj ukazuje na niz nepravilnosti, propusta i grešaka u njegovom lečenju. Zahtevala je da se sankcionišu lekari Kliničkog centra Niš koji su bili odgovorni za lečenje njenog oca, ali je Ministarstvo ubrzo saopštilo da nije bilo propusta.
 
Ipak, za porodicu hirurga ova priča nije završena. Kako navodi u pismu koje je dostavila Južnim vestima, Nina Vujošević napominje da nije prijavila KC Niš u kome je i sama zaposlena, već lekare koji su lečili njenog oca, a čija imena je i navela u prijavi.
 
Vujoševićeva je dobila izveštaj zdravstvene inspekcije Ministarstva zdravlja, u kome između ostalog piše da je utvrđeno da nije bilo propusta u lečenju, ali objašnjava da u njemu piše i da je isti lekar koga je prijavila i utvrdio da nije bilo propusta. Takođe kaže da u tom izveštaju piše da će Ministarstvo zdravlja pokrenuti i spoljni nadzor po njenoj prijavi.
 
Vujoševićeva navodi da je ova prijava za nesavesno lečenje na nepoznat način dospela u medije, da je to bilo protiv njene volje i znanja, kao i da joj je žao što je njeno i ime njenog oca i osvanulo u medijima baš na dan kada je hirurg Lazić posthumno odlikovan od strane Eparhije niške i SPC.
 
U pismu uz napomenu da je potpuno politički neostrašćena osoba zahvaljuje se ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru za lični doprinos, podršku i angažovanje u lečenju njenog oca, za koje kaže da će ostati nemerljivi.
  • Ista stvar

    04.07.2020 12:16
    I za lecenje mojeg oca je receno da nije bilo propusta, a i laik je video da je bilo debelih propusta. Nije vezano za Koronu, desilo se ranije.
    Svi koji su ucestvovali u lecenju su rekli da je sve po redu, ali eto kao desilo se. A zalili smo se i za vreme lecenja da ne rade stvari koje su radili.
  • ZarJeVazno

    04.07.2020 12:09
    Bas strasno....Slobina, DS-ova, pa SNS-ova Srbija..... nema nade za ovo drustvo
  • EvoOvako

    04.07.2020 11:44
    Nesretluk
    Kada se ovo desi legendi i ljudini, onda možemo zamisliti šta bi ti isti uradili sa ljudima iz nižeg sloja. Iskreno se nadam da su ovakvi ljigavci, ipak, manjina u zdravstvu.
    Svaka čast i poštovanje legendama poput Laze Hirurga.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija