U Novom Pazaru umrlo još dvoje pacijenata, hospitalizovano 209

U prethodna 24 sata od posledica infekcije korona virusom u novopazarskoj bolnici preminula su još dva pacijenta - po jedan iz Novog Pazara i Tutina, izjavio je koordinator te zdravstvne ustanove Mirsad Đerlek, a prenosi novopazarski Radio Sto plus.
U Novom Pazaru umrlo još dvoje pacijenata, hospitalizovano 209
Foto: Marija Erdelji
"U istom periodu prilimili smo još 13 pacijenata, čime je ukupan broj trenutno 209. U respiratorskoj jedinici imamo 10 popunjenih kreveta, od kojih su troje i priključeni na aparate", rekao je Đerlek.
 
Prema njegovoj oceni, iako je stanje daleko od dobrog, ono se polako stabilizuje, pošto je bolnica u proteklih nekoliko dana dobila pomoć kolega iz drugih bolnica i Vojske Srbije.
 
"Na raspolaganju sada imamo dodatnih 27 civilnih i 45 vojnih lekara i tehničara. Očekujem da do kraja dana vojna poljska bolnica počne da prima i prve pacijente", rekao je Đerlek.
 
Koordinator bolnice je izjavio da je oko 70 lekara i sestara već izvesno vreme na bolovanju, što se donekle poklapa sa ljudstvom angažovanom iz drugih centara.
 
"Lično ću proveriti dokumentaciju svih bolovanja. Ukoliko se u bilo kojem slučaju ispostavi da je ono bilo lažirano, dobiće otkaz", naglasio je Đerlek. 
  • Milanče

    04.07.2020 13:53
    krivica
    Sada ispada da su svi krivi za stanje u Novom Pazaru samo narod koji nije pazio i nije se pridržavao mera zaštite nije kriv. Pa stvarno je to zamena teza. Dokle ćemo tražiti drugima trn u oku a u svom oku ne vidimo balvan. Pa toliki broj novozaraženih u Novom Payaru nije zbog medicinskog osoblja nego zbog bahatog ponašanja. A to niko na TV neće da kaže.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.