Nezavisno društvo novinara: Hitno smeniti ministra kulture zbog "necivilizovanog istupa u komunikaciji sa medijima"

Vojvodine (NDNV) zatražilo je danas od predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić da pokrene postupak za hitnu smenu ministra kulture i informisanja Vladana Vukosavljevića zbog njegovog "necivilizovanog istupa u komunikaciji sa medijima i uvreda koje je izneo na račun novinara".
Nezavisno društvo novinara: Hitno smeniti ministra kulture zbog "necivilizovanog istupa u komunikaciji sa medijima"
Foto: 021.rs

Ministar je juče na mejl glavnog urednika lista Danas poslao reagovanje na tekst objavljen u tom listu u rubric "Pitanje i odgovor" objavljenom u petak u kojem je napisao:

"Učesnicima 'ankete' Danasa sa žaljenjem poručujem da im nijedna polovina mozga ne radi na frekvenciji dobrog vaspitanja i intelektualne čestitosti. Ni ona titoistička ni ona neoliberalno-antisrpska. Obe su u stanju atrofije. Poseban slučaj je Nedim Sejdinović. Njemu bi prijao povratak u prirodno stanište, gde i inače obitavaju takvi pripadnici faune".

U rubrici koju je Danas objavio, a na koju je ministar reagovao, stavove su iznosili novinari Nedim Sejdinović i Mihal Ramač, Branko Vučković i politikolog Duško Radosavljević.

Oni su komentarisali prethodni Vukosavljevićev javni istup, u kojem je ministar izjavio "saučešće zbog smrti komunizma" prvom glavnom uredniku lista Danas Grujici Spasoviću, iznoseći gnusne uvrede na njegov račun, naveo je NDNV.

Društvo je upozorilo premijerku da bi izostanak reakcije na takve beskrupulozne istupe ministra Vukosavljevića bio veoma opasan po dalje funkcionisanje medijske zajednice u Srbiji, jer bi to značilo da su zakoni u ptpunosti potčinjeni hirovima pojedinaca sa vlasti.

Uz to, smatra NDNV, nedopustivo je da se ministar u čijem resoru je i negovanje javne reči na ovaj način obraća javnosti.

Građani i građanke imaju pravo na dostojanstveno i civilizovano obraćanje onih čija je funkcija plaćena novcem poreskih obveznika, ukazao je NDNV.

U odgovoru na zahtev NDNV-a, ministar Vukosavljević nazvao je NDNV "ostrašćenim kružokom koji naziva sebe esnafskim udruženjem" i "društveno-političkim radnicima".

  • new horizon

    04.07.2020 16:24
    vasa_stajic@yahoo.com
    Ovaj sluga familije Vučić samo pokušava da prevaziđe svoga šefa, primitivnog navijača Srpske napredne stranke koji se predstavlja kao predsednik svih Srba, od čije nam se arogancije bez pokrića i neprestanih laži uvrće stomak. Svako malo ovaj navijač izjavljuje: "Ja sam kriv", pokušavajući da zaustavi diskusiju o svojim brljotinama. Zamislite vozača koji ubije biciklistu i izjavi: "Ja sam kriv" i mirno nastavi da radi svoj posao. Za krivicu slede posledice, zatvor, kazne... Kada će to stići navijača.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.