FOTO: U Novom Pazaru formirana poljska vojna bolnica

Vojska Srbije formirala je u Novom Pazaru poljsku vojnu bolnicu kapaciteta 110 kreveta, sa mogućnošću proširenja do 170 kreveta, u kojoj će biti lečeni lakše i srednje teško oboleli pacijenti od infekcije kovid-19. koja u tom gradu ima ozbiljne razmere, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

Načelnik Uprave za vojno zdravstvo general-major Uglješa Jovičić istakao je da su u saradnji sa pripadnicima Druge brigade kopnene vojske postavili šatore i krevete, a u medicinskim timovima je 40 medicinara iz vojnih zdravstvenih ustanova.

Komandant novoformirane vojne poljske bolnice u Novom Pazaru potpukovnik dr Predrag Krstić kaže da je bolnica popunjena kadrom svih potrebnih profila i da je u ovom trenutku predviđena za prijem "više od 100 bolesnika, sa mogućnošću uvećavanja tog broja".

Formirana je sa "crvenom" i "zelenom" zonom i jasnim jednosmerno usmerenim kretanjem, sve u cilju lične zaštite i samozaštite medicinskog osoblja i adekvatnog zbrinjavanja bolesnika – objasnio je potpukovnik Krstić.

 

U bolnici je trenutno angažovano oko 40 lekara i medicinskih tehničara, saopštilo je Ministarstvo.

  • bole

    05.07.2020 13:36
    cc
    Mora da su dobri uslovi kad su šatori prekriveni najlonom....
  • Zz

    04.07.2020 19:34
    Madjari u Vranju, Poljaci u Novom Pazaru...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.