Grčka zatvara granice za državljane Srbije od sutra ujutro, zabrana ulaska do 15. jula

Ministarstvo spoljnih poslova Grčke odlučilo je da zatvori svoje granice za državljane Srbije.
Grčka zatvara granice za državljane Srbije od sutra ujutro, zabrana ulaska do 15. jula
Foto: 021.rs
"Na osnovu analize epidemioloških podataka odlučeno je da se obustavi pristup državaljana Srbije Grčkoj sa svih tačaka ulazaka bez izuzetka. Zabrana stupa na snagu sutra, u ponedeljak 6. juna u 6 ujutru i trajaće do 15. jula", navodi se u saopštenju vlade Grčke.
 
Direktor asocijacije turističkih agencija (YUTA) Aleksandar Seničić rekao je za N1 da će svi koji su na letovanju u Grčkoj, moći da ostanu do kraja svog aranžmana.
 
"Neće ih isterati napolje, nema problema, ostaviće ih tamo da završe i po rasporedu će se vraćati", dodao je Seničić.
 
Dačić: Ne krećite ka Grčkoj
 
Ambasadu Srbije u Atini zvanično je obavestio kabinet grčkog premijera Kirjakosa Micotakisa da će Grčka od sutra zatvoriti granice za građane Srbije, osim za neophodna putovanja za koja je potrebna posebna dozvola, izjavio je danas Tanjugu ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.
 
"Upozoravamo građane da ne kreću na put prema Grčkoj kako bi se izbegla situacija da se veliki broj naših građana zatekne u putu ili na grčkim graničnim prelazima bez mogućnosti da uđu na teritoriju Grčke", istakao je ministar.
  • Bili Kid

    07.07.2020 01:48
    @Vera
    Krdo, uz blagoslov Princa od Bugojna, mora na derbi i na slavlje, kao i na more svake godine.
  • alo

    06.07.2020 11:46
    lalosi zar Dunav nije vase more???
  • Giga Moravac

    06.07.2020 10:21
    Ostaje nam još Bugarska i Albanija.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija