Inicijativa "Zaštitimo studente" predaje peticiju kojom traže ispunjavanje njihovih zahteva

Inicijativa "Zaštitimo studente" najavila je da će u ponedeljak Ministarstvu prosvete predati više od 6.000 potpisa peticije "Zaštitimo studente", čije je sakupljeno počelo dva dana pre najave Aleksandra Vučića da će se domovi isprazniti i velikog studentskog protesta u četvrtak uveče.
Inicijativa "Zaštitimo studente" predaje peticiju kojom traže ispunjavanje njihovih zahteva
Foto: 021.rs
Nakon stopirane odluke o izbacivanju studenta iz domova potrebno je što pre doneti odluku o usvajanju navedenih zahteva, kako bi se studenti mogli u vremenima neizvesnosti makar bez bojaznosti o domu i rokovima posvestiti spremanju ispita.
 
Pandemija virusa COVID – 19 ima veliki uticaj na položaj studenata u Srbiji ali i kvalitet studija, posebno imajući u vidu otežano održavanje letnjeg semestra, te se taj položaj ne sme dodatno otežavati popunim zanemarivanje studenstkih interesa, navodi se u saopštenju.
 
"Potpuno smo svesni da u navedenim trenutcima kada se pandemija širi, protesti jesu poslednje sredstvo. Međutim, u slučaju neusvajanja studentskih zahteva i novih protesta, preko online peticije pozvaćemo svih 6.000 potpisnika peticije da se pridruže građanima. Jedina gora opcija od protesta je neusvajanje zahteva studenata i ukidanje prava na obrazovanje. Solidarnost nas je sve okupila u ovakvim trenucima, a solidarnost će nam pomoći i da zajedno istrajemo u svojim zahtevima", ističe se u saopštenju Inicijative "Zaštitimo studente". 
 
Studenti traže korišćenje domova tokom leta, te da se onima u izolaciji odobri dodatni ispitni rok, ali i da se ukine školarina za samofinansirajuće studente za sledeću godinu.
  • Liki

    06.07.2020 11:58
    Dragi studenti
    Lepo je i neophodno da se borite za SVOJA prava!
    Ali ,posto pripadate ovom narodu (uglavno), posto se i skolujete na teret ovog naroda,trebalo bi da imate u predvid da se borite za dobrobit i da podrzite isti taj narod..
  • PoP

    06.07.2020 07:13
    Zalud vreme
    Pa šta su ti studenti radili dva meseca dok je bilo vanredno stanje?
    Mogli su spremiti makar po jedan ispit dok su bili kući.
    Takođe, svedok sam da se većina njih nakon ukidanja vanrednog stanja prvo uputila u klubove i kafiće, a za fax, ima vremena.
    E sad, cvrc.
  • Nina

    05.07.2020 23:37
    Ajde nazad kuci
    Soroševci :))))

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prikuplja se novac za plaćanje kazne Aide Ćorović

Feministička antifašistička mreža (FAM) pozvala je građane da doniraju novac kako bi platili kaznu za Aidu Ćorović i sprečili njen odlazak na odsluženje dvomesečne zatvorske kazne od petka 22. marta.