Grčka jutros zatvorila granicu za državljane Srbije

Grčka je jutros u 6 časova zatvorila granicu za državljane Srbije, osim za neophodna putovanja za koja je potrebna posebna dozvola.
Državljanima Srbije ulazak u Grčku biće zabranjen do 15. jula, kada će se revidirati u zavisnosti od epidemiološke situacije. Informacija o zatvaranju grčke granice objavljena je i na zvaničnom sajtu Ministarstva inostranih poslova Srbije. 
 
Svi koji su već u Grčkoj, moći će da iskoriste aranžman do kraja.
 
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić upozorio je građane da ne kreću na put prema Grčkoj kako bi se izbegla situacija da se veliki broj naših građana zatekne u putu ili na grčkim graničnim prelazima bez mogućnosti da uđu na teritoriju Grčke. Dodao je da će građani Srbije koji su kao turisti već u Grčkoj moći da ostanu tamo do kraja aranžmana i da se vrate u Srbiju.
 
I ministar trgovine i turizma Rasim Ljajić je potvrdio da Grčka od šest ujutru zatvara granicu za putnike iz Srbije.
 
Porptarolka grčke Vlade Aristotelija Peloni izjavila je da Vlada u saradnji sa nadležnim službama analizira i procenjuje kako bi otvaranje zemlje za strane posetioce u Grčkoj proteklo bez štete za javno zdravlje.
 
"Prema najnovijim epidemiološkim podacima, odlučeno je da se srpskim državljanima privremeno zabrani ulazak u Grčku od 6. jula u 6h do 15. jula. Vlada je u saradnji sa nadležnim službama, analizira i procenjuje kako bi otvaranje zemlje za strane posetioce u Grčkoj proteklo bez štete za javno zdravlje", rekla je Peloni.
  • @Janko

    06.07.2020 14:00
    Ja bih da jedem šta se meni jede u životu i datom trenutku, a ti da jedeš šta se tebi jede, ako me razumeš.
  • Janko

    06.07.2020 12:47
    Jedite pljeskavicu ,a ne giros.
  • brat bratu

    06.07.2020 11:52
    mi smo ti koji grke ni krive ni duzne zovemo bracom.
    sumnjam da oni isto misle o nama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prikuplja se novac za plaćanje kazne Aide Ćorović

Feministička antifašistička mreža (FAM) pozvala je građane da doniraju novac kako bi platili kaznu za Aidu Ćorović i sprečili njen odlazak na odsluženje dvomesečne zatvorske kazne od petka 22. marta.