Upozorenje meteorologa: Tokom noći i sutra olujni vetar

U toku večeri na severu i zapadu Bačke, a u toku noći i jutra i u ostalim predelima Srbije, očekuje se jak, na udare i olujni severozapadni vetar i to usled naglog prodora hladnog fronta sa severozapada.
Upozorenje meteorologa: Tokom noći i sutra olujni vetar
Foto: Pixabay
Kako upozoravaju meteorolozi, nakon današnjih 32°C, hladni front će, osim jakog i olujnog severozapadnog vetra, doneti i pad temperature za više od 10 stepeni, a ponegde i pljuskove i grmljavinu. 
 
Jak severozapadni vetar duvaće i u utorak, ponegde i sa olujnim udarima, a krajem dana vetar će biti u naglom slabljenju. 
 
Inače, vazdušni pritisak je u padu i ima vrednosti malo ispod normale, a po prodoru hladnog fronta biće u naglom porastu. 
 
Nakon svežeg, ponegde i kišovitog utorka, do kraja dana razvedravanje, a leto nam se vraća od srede. Od srede sunčano i toplije, ali će jutra u sredu i četvrtak biti veoma sveža, u dolinama i kotlinama i sa maglom. U tim predelima jutra sa temperaturama i ispod 10°C, a na višim planinama tek koji stepen iznad 0°C. Maksimalna temperatura u sredu od 25 do 30°C, a u četvrtak oko 30°C.
 
U petak i subotu sunčano i uglavnom tropski toplo, uz temperature od 30 do 34°C. Očekuje se i pojačanje jugoistočnog vetra, a u košavskom poručju vetar će biti jak. U nedelju se sa severozapada očekuje prodor hladnog fronta, uz skretanje vetra na pojačan severozapadni i uz pad temperature, a ponegde se očekuju i ređe padavine.
 
Sledeće sedmice sunčano i prijatno toplo, bez velikih vrućina.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.