Alternative za turiste iz Srbije - Turska, Španija i Albanija

Nakon zatvaranja grčkih granica za građane Srbije, putnici koji su uplatili letovanje preko neke od turističkih agencija u naredne dve nedelje moći će da dobiju zamenu putovanja ili da izaberu neku od drugih opcija koje agencije nude.
Alternative za turiste iz Srbije - Turska, Španija i Albanija
Foto: Pixabay
"To će moći svi da urade, ali mi ćemo onima koji su imali zakazano putovanje u ovom periodu ponuditi alternativne destinacije poput Turske i Španije ili Grčke od 1. avgusta", kaže za Danas Miladin Lainović iz Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije. Kako kaže, oni će u Juti danas u 12 sati imati sastanak na kom bi se dogovorili o tome kakav je stav Asocijacije i šta dalje raditi. 
 
On napominje da je u Grčkoj trenutno 20.000 srpskih turista i da bi taj broj, kako ide sezona, rastao. Ono što turističke agencije putnicima mogu da ponude kao alternativu za sada ide dobro.
 
"Jedan avion otišao je za Tursku pre dva dana i juče, tako da sa Turskom nema problema, jedna od opcija je i Albanija sa kojom su granice otvorene i nesmetano se putuje", ističe sagovornik Danasa. 
 
Lainović kaže da oni u Juti nemaju najavu da bi neke druge zemlje u kojima srpski turisti letuju mogle da zatvaraju granice i veruje da će se sve srediti.
  • mikrob

    08.07.2020 00:32
    More je lekovito, ko moze nek iskoristi priliku. To zatvaranje ce pokazati kao najveca greska covecanstva u novoj istoriji. Zivi bili pa videli. Ostace milioni siromasnih i milioni psihopata. Nesto je globalno trulo.
  • x

    07.07.2020 22:27
    y
    teško mi je da poverujem da usred pandemije i neizvenosti prelazaka granica i vaskolike frtutme koju je sve to prouzrokovalo i dalje ima ljudi koji bi uprkos svemu da umoče svoju najbitniju gujscu u slanu vodu, jer se bez toga živeti ne-mo-že.
  • Novosadjanka

    07.07.2020 22:12
    @B
    Druze samo ti sedi kod kuce i pusti ostale da normalno zive.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.