Vesić: Moguće zaključavanje Beograda, žurke se iz prestoničkih klubova preselile u Novi Sad

Sve se čini da Beograd ne ode u karantin zbog velikog broja zaraženih virusom korona, ali će morati da se primene drastičnije mere, ukoliko se situacija pogorša, izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.
Vesić: Moguće zaključavanje Beograda, žurke se iz prestoničkih klubova preselile u Novi Sad
Foto: 021
"Ne bih spekulisao sa tim da li će Beograd ići u karantin ili ne. Mi sve činimo da Beograd ne ide u karantin, činimo sve da Beograd zaista izađe iz ove situacije sa zaraženim ljudima tako što će se taj broj smanjiti", rekao je Vesić za TV Prva i dodao da uvek postoji mogućnost da se, ukoliko se situacija pogorša, primene drastičnije mere.
 
Na navode da je jedna od tih drastičnijih mera "zaključavanje" Beograda od 23 sata uveče do sedam časova ujutru, Vesić kaže da je to možda moguće samo pod uslovom da se situacija ne poboljša. Prema njegovim rečima, umesto žurki po klubovima, sada se posle 23 sata prave privatne žurke, organizovano se iz Beograda posle 22 sata ide u Novi Sad na žurke.
 
Zamenik gradonačelnika je rekao da deo mlade populacije očigledno ne razume u kakvoj se opasnosti nalazi i da je bio u jednoj od bolnica u kojoj je video ljude od 20 godina koji su u teškoj situaciji.
 
"Ne mogu da shvatim da ne mogu da razumeju da su i oni izloženi. I pored apela i dalje imate ljude koji organizuju žurke kao da se ništa ne dešava. Za takve ljude nemate drugog načina osim oštre sankcije, jer je očigledno to jedini jezik koji oni razumeju", rekao je Vesić.
 
Vesić je rekao da su beogradske bolnice pune i da su popunjeni svi kapaciteti, jer pored građana Beograda, u njih se upućuju skoro svi teži slučajevi iz Srbije.
  • Pokajnik

    08.07.2020 12:09
    "...činimo sve da Beograd zaista izađe iz ove situacije sa zaraženim ljudima tako što će se taj broj smanjiti." A ja mislio da treba da se poveća. Baš sam glup.
  • Nina

    08.07.2020 11:44
    Realno
    Obavesti se pre nego što komentarišeš. Ili uključi mozak. Ili si samo bot, šta je od toga?
  • Mika

    08.07.2020 08:13
    Zbogom pameti
    Vlast je Beograd a i Novi Sad poistovetila sa 24h-ovnim vašarištem i non-stop žurkalištem za turiste. Celo leto trešti muzika sa splavova, Ušća, Kalemegdana, Exit. Ali to je za turiste...mi nazad u tor da čekamo čipovanje....Kako ono reče Raša u Salašu u Malom ritu ....faraon...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.