FOTO: U turskom čaju preko Gradine pokušali da prošvercuju devize, zlato i dukate

Carinici su 6. jula na prelazu Gradina otkrili neobičan pokušaj krijumčarenja zlatnog nakita i neprijavljenih deviza u pakovanjima tradicionalnog turskog čaja.
Slučaj je otkriven kada je tokom popodneva na red za izlaznu kontrolu došao BMV H5 francuskih registarskih oznaka kojim je upravljao 40-godišnji državljanin Francuske turske nacionalnosti. Sa njim su iz Francuske ka Turskoj putovali i njegovi 60-godišnji roditelji, inače turski državljani koji imaju francuske boravišne vize.
 
Na pitanje carinika da li imaju nešto da prijave, troje putnika su izjavila da sa sobom nose samo lične stvari i oko 1.000 evra u gotovini.
 
Carinici su, sumnjajući u tu izjavu, odlučili da detaljno pregledaju automobil, prtljag i putnike.
 
U koferima ove tročlane porodice, među ličnim stvarima, bilo je zapakovano i 15 pakovanja tradicionalnog turskog čaja u rinfuzu koji je delovao kao da je fabrički zapakovan. Međutim, već na dodir, pakovanja sa čajem su izazvala dodatnu sumnju, jer su carinici pod rukama osetili da se u njima nalazi još nešto.
 
 
U tri pakovanja su otkrili neprijavljene devize, a u jednom više od 550 grama zlata, što je sadržaj koji je trebalo da bude zakamufliran čajem. 
 
Iz pakovanja čaja izvađeno je 58.000 neprijavljenih evra umotanih u plastičnu foliju, ogrlica, osam zlatnih narukvica i 40 dukata. 
 
Zbog načina na koji su krijumčareni, zlato, devize i automobil su po otkrivanju predati u dalju nadležnost Posebnom odeljenju za borbu protiv korupcije odseka Niš. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija