Brnabić: Država će zaštititi pravni poredak

Premijerka Ana Brnabić osudila je pokušaj upada u Skuštinu Srbije i rekla da će "država i sve njene institucije zaštititi pravni poredak kao što se to čini u svakoj demokratski uređenoj zemlji".
Brnabić: Država će zaštititi pravni poredak
Foto: 021.rs
"Najoštrije osuđujem vandalizam poličara koji stoje iza nasilnog upada u Skupštinu Srbije u trenutku kada se država i zdravstveni sistem suočavaju sa najtežim udarom virusa korona od početka pandemije", rekla je Brnabić.
 
Ona je za incidente okrivila opoziciju, uz ocenu da su njene pristalice "pokazale svoje pravo nasilničko lice, pokušavajući da steknu političke poene na najvećoj krizi na planeti od Drugog svetskog rata".
 
Kazala je i da broj novozaraženih u svetu svakog dana raste i da je zbog toga važno "da budemo jedinstveni i pružimo svu neophodnu podršku zdravstvenim radnicima koji se predano bore za svaki život u Srbiji".
 
Nakon obraćanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića u kome je on najavio ponovo uvođenje policijskog časa zbog epidemije virusa korona, više hiljada građana okupilo se ispred Narodne skupštine.
  • Buba

    08.07.2020 16:34
    bumbar
    Ovde se dogodio nsrod a ne napsd na ustavni poredak
  • @Brnabić

    08.07.2020 13:44
    Ovde je pravno poredak poništen od strane jednog autokrate, a tiranski totalitarni sistemi jedino ovako odlaze. Ovo je neminovno, možda neće biti danas, možda će biti za godinu ili pet, ali njegova tiranija će samo nasiljem biti prekinuta. Kažem njegova, ne vaša, jer ti nisi nikakav član izabranih, ti si isto jedan bezvredni šraf i sluga.
  • Gengsta

    08.07.2020 13:20
    Tacno
    Da, narod ce zastiti pravni poredak, zato vi morate da odete. Jer ga niste stitili, davno ste ga pregazili i vi ste direktna pretnja narodu, drzavi i pravnom poretku. Pusa za SNS i njihove batinase. Inace znate kako ovaj naslov zvuci u mojojh glavi? Nesto ovako: "Ana Brnabic: Mi smo drzava", i time je vec sve receno sto se tice ustavnog i pravnog poretka.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.