Vanredna situacija zbog korone i u Aleksandrovcu i Novoj Varoši

Vanredna situacija proglašena je u opštinama Aleksandrovac i Nova Varoš zbog pogoršanja epidemiološke situacije.
Vanredna situacija zbog korone i u Aleksandrovcu i Novoj Varoši
Foto: 021.rs
Jutros u sedam časova u Aleksandrovacu je na snagu stupila Odluka o proglašenju vanredne situacije, koju je doneo predsednik opštine Mirko Mihajlović na predlog Štaba za vanredne situacije uvedene, navodi se na zvaničnom sajtu ove opštine.
 
Zbog širenja virusa korona i Štab za vanredne situacije opštine Nova Varoš proglasio je vanrednu situaciju na teritoriji cele opštine. Zabranjena su okupljanja u zatvorenom i otvorenom prostoru više od pet osoba, ako nije moguće obezbediti fizičku distancu od dva metra i odgovarajuće mere lične zaštite, a zabranjeno je i organizovanje svečanosti, sportskih i drugih zabavnih manifestacija. Takođe, zabranjeno je korišćenje otvorenih i zatvorenih bazena, spa i velnes centara.
 
U svim zatvorenim prostorima obavezno je nošenje zaštitnih maski i poštovanje fizičke distance od dva metra, a ograničeno je i radno vreme ugostiteljskih objekata od sedam do 20 časova, navedeno je na zvaničnom sajtu opštine Nova Varoš.
 
Prethodno je u Srbiji vanredna situacija uvedena u 17 gradova i opština - Beogradu, Brusu, Priboju, Požegi, Lučanima, Vladičinom Hanu, Bogatiću, Užicu, Novom Pazaru, Tutinu, Kragujevcu, Vranju, Ivanjici, Šapcu, Čačku, Kraljevu i Arilju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.