Reakcije političara na proteste - Čanak: Ovakve sramote nije bilo; Vulin: Pokušaj državnog udara

Ministar odbrane Aleksandar Vulin ocenio je večeras da ovo što se događa drugo veče u Beogradu nisu protesti protiv mera Kriznog štaba u borbi protiv korona virusa, več pokušaj državnog udara.
Reakcije političara na proteste - Čanak: Ovakve sramote nije bilo; Vulin: Pokušaj državnog udara
Foto: FoNet
"Svi neprijatelji Srbije su srećni večeras, gledati centar Beograda, Novog sada, kako gore, kako se napada srpska policija, sugrađani, uništavati sve u ovoj zemlji, može da obraduje samo neprijatelje Srbije", rekao je Vulin u telefonskom uključenju za Pink.
 
On je dodao da ono što se večeras događa ispred Doma Narodne skupštine nije ništa drugo do pokušaj izazivanja građanskog rata.
 
Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je večeras da stabilnost Srbije ništa neće kompromitovati.
 
Ona je to rekla u specijalnoj emisiji na televiziji Pink povodom demonstracija u Beogradu. Ocenila je i da scene u Beogradu više od 90 odsto građana Srbije gleda sa tugom u srcu.
 
Predsednik Nove stranke Zoran Živković ocenio je večeras da oni koji vode protest na ovaj način rade u prilog predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.
 
"Oni koji ovako vode protest rade za Vučića, svesno ili nesvesno", poručio je Živković na Tviteru
 
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je večeras da policija raspolaže informacijama da pojedini učesnici večerašnjeg protesta ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu planiraju da izvedu "određene nemire" tokom večeri, ali im to neće biti dozvoljeno.
 
Stefanović je za televiziju Pink rekao da policija nikoga ne provocira, štiti parlament, napominjući da su protesti dozvoljeni, ali ne i nasilje.
 
Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak osudio je napad na Gradsku kuću u Novom Sadu.
 
"Razbijena Gradska kuća u Novom Sadu. Bačeni na nju molotovljevi kokteli. Za 125 godina te zgrade, ovakve sramote nije bilo", napisao je Čanak na svom tviter nalogu.
 
On je dodao da su se menjale mnoge vlasti do danas i nikad taj simbol grada nije vandalizovan.
 
"Ili će nas policija zaštititi ili ćemo se braniti sami", poručio je Čanak.
 
U Beogradu i Novom Sadu se večeras, drugo veče za redom, održavaju protesti zbog najava restriktivnih mera u borbi protiv korona virusa, a demonstranti koji se nalaze najbliže zgradi Skupštine gađali su policiju kamenicama, flašama i bakljama, posle čega je ispaljeno nekoliko suzavaca.
  • Zana

    09.07.2020 13:28
    Dogovor
    Narod je izasao da izrazi nezadovoljstvo, godinama nam vredjaju inteligenciju. Epidemija je vrhunac koji je prelio casu. Osudjujem nasilje, gradjani nisu nasilni, huligani su ubaceni da kompromituju demonstracije.
  • Autonomaš

    09.07.2020 08:32
    Isto sranje
    Drugo pakovanje. Svi treba da idete na isto mesto sa Vučićem. 30 godina se bavite politikom i šta ste nam uradili!?!
    Dođi večeras da braniš.
  • brus

    09.07.2020 08:01
    vilis
    Otkad je Čanak član SNS?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.