Srpski pasoš na 40. mestu u svetu po jačini

Svetski indeks o otvorenosti svetskih destinacija za putnike iz sveta, Henli indeks pasoša, rangira pasoše oko 180 zemalja na osnovu mogućnosti za putovanje bez izdavanja posebnih viza ili dozvola, i Srbiju pozicionira na 40. mesto.
Srpski pasoš na 40. mestu u svetu po jačini
Foto: 021.rs
Rangiranje se sprovodi na osnovu podataka koje prikuplja Međunarodno udruženje vazdušnog saobraćaja (IATA), organizacija sa najpreciznijom bazom podataka o prometu putnika u međunarodnom avio-saobraćaju u saradnji sa kompanijom "Henli i partneri".
 
Na toj listi srpski pasoš nalazi se na 40. mestu koje deli sa pasošima El Salvadora i Hondurasa.
 
Na vrhu liste su japanski, singapurski i nemački pasoši, a na poslednjim pozicijama po prihvaćenosti u svetu su putne isprave iz Pakistana, Sirije, Iraka i Avganistana.
 
Pasoši susednih zemalja Zapadnog Balkana rangirani su prema sledećem redosledu: Slovenija je na 12. mestu, Hrvatska na 19, Crna Gora i Severna Makedonija na 47, Bosna i Hercegovina na 52. mestu.
  • HR ♡ SRB

    10.07.2020 19:09
    Pozzz sa Hvara
    S ponosom imam i srpsko državljanstvo i hrvatsku domovnicu.
    Budimo zahvalni jer nismo Pakistan isl.
    Love
  • Beograd

    09.07.2020 12:44
    Stvarno?
    Jak je pogotovo sad kad mnogi zatvaraju granice. Stvarno strašno
  • Tinkerbell

    09.07.2020 12:01
    jačini čega
    korica?
    plastike?
    čega?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.