Kon: Prepustio bih Radovanoviću svoje mesto u Kriznom štabu

Član Kriznog štaba Vlade Srbije za suzbijanje virusa korona Predrag Kon poručio je preko Fejsbuka da bi svoje mesto u tom telu "ustupio" svom profesoru u penziji Zoranu Radovanoviću, koji kritikuje "politizaciju struke".
Kon je napisao da bi mesto ustupio u slučaju da se formira "nepolitizovano" takvo telo, ali da će dok toga ne bude, on "nastaviti da radi svoj posao" u postojećem štabu.
 
Radovanović je u više navrata javno kritikovao rad Kriznog štaba, a za list "Danas" izjavio da je moguće da su članovi Kriznog štaba imali "častan razlog zbog kojeg nisu saopštavali prave podatke", ali da on takav razlog "ne može da vidi". 
 
Imenovanje novog sastava Kriznog štaba je među zahtevima opozicije, koje je u sredu uveče u Beogradu, pre početka demonstracija, izneo Janko Veselinović, jedan od lidera Saveza za Srbiju.
 
Na komentar predsednika Sindikata lekara i farmaceuta Radeta Panića da Kon "svojim autoritetom" treba da zahteva da se odmah omogući uvid u centralnu nacionalnu bazu podataka o Covid-19 i da podacima iz nje dokumentovano dokaže da je Radovanović "izašao iz realnosti", Kon je napisao da je već tražio "kompletan uvid".
 
"U međuvremenu imam uvid u samu bazu bez ikakve mogućnosti pretraživanja. Do kraja mi je jasno šta se dogodilo. Na desetine razgovora sam obavio. Onaj koji će morati da objašnjava kako to očekuje da se radi bez medicinske dokumentacije i protivno zakonu o medicinskoj dokumentaciji, svakako nisam ja", kazao je Kon.
 
Dodao je da je nekoliko puta javno rekao da se podaci ne poklapaju, da se to odnosi i na broj pozitivno testiranih, a da su "teška svinjarija" tvrdnje da je posredi poltizacija problema za koju on snosi moralnu odgovornost.
  • Sveky

    09.07.2020 17:39
    Nostalgija
    Gospodine gradonacelnice, zao mi je trscara u Kraljevica Marka. Vama nije. E, to je glavna razlika izmedju Vas i nas.
  • Sklanjaj se

    09.07.2020 13:50
    Sto pre, uradi nesto pametno.
  • Dete rock'n rola

    09.07.2020 11:49
    Ako sam dobro razumeo Kon je priznao da mu odgovara da radi samo u politizovanom kriznom stabu.
    E pa drKone svaka ti cast.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija