Grupa lekara iz kovid bolnica u Beogradu se priključila protestu

Na platou ispred Crkve Svetog Marka grupa lekara i zdravstvenih radnika koji rade u kovid bolnicama u Beogradu, okupila se da, uoči večerašnjeg protesta, iskaže nezadovoljstvo aktuelnom situacijom u zdravstvu, prenela je N1.
Grupa lekara iz kovid bolnica u Beogradu se priključila protestu
Foto: Marija Erdelji
Oni su rekli da će se pridružiti protestu kod Skupštine i da "stoje uz svoj narod u ovom trenutku".
 
Zdravstveni sistem je, kako su naveli, pred pucanjem, država nije to predvidela, a "lekari su, zajedno sa građanima žrtvovani".
 
"Kasno je za zahteve i epidemiološke intervencije, jer su potezi države u poslednjih mesec dana neminovno morali da dovedu do katastrofalne epidemiološke situacije i posledično potpunog kolapsa zdravstva", kažu okupljeni.
 
Okupljeni zdravstveni radnici nisu želeli da budu snimani, niti fotografisani.
  • Spin doktori

    11.07.2020 01:13
    Beli mantil
    Hahaha, pa veći spin nisam čuo. Šatro, pridružili su se ali neće da daju podatke ni da se slikaju. Pa mogli ste i mene prijaviti da sam komandant žandarmerije ali eto ne bih da se slikam.
    S druge strane ako je ovo istina onda to govori više o tome koliko su ti lekari neodgovorni! Dolaze u masu ljudi gde je zaraza neminovna a onda tako inficirani idu na posao među pacijente i druge medicinare.
    Onaj ko je proneo ovu vest i hteo da prikaže kako heroji društva otkazuju poslušnost vođi, nije razmišljao da, u stvari, ni jedna od navedene dve opcije nije pozitivna već krajnje besmislena i opasna. Sledeći put malo razmislite.
  • Lalo

    10.07.2020 08:12
    odgovor za st
    Evo, na primer, ja nisam hteo da bežim. Borim se, (mirnim metodama) protiv ove pošasti, svih 30 godina. Mogao sam a mogu i sada da odem, srećom decu sam "oterao napolje". Suma sumarum, potrošio sam pola života boreći se protiv sotone, rezultat NULA, sada samo čekam još ovih par godina života što mi je ostalo i zbogom, da li je vredelo sp***ti pola života na gamad, nikako. BEŽITE SVI NORMALNI IZ OVE STRADIJE ako nećete da Vam propadne život uzalud.
  • Mille

    10.07.2020 07:16
    Ajd ovi nazadni sto pljuju ali nikako ne procitah da njihovi skupljaci glasova POKS ista zbore..Klasika ucurivaci u bulju prolaze.....Protest treba ispred Elektrovojvodine posto tamo i u Cistoci sede naj veci umovi ovog debilnog stanja i politike u gradu....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.