Trifunović: Ovo je čist građanski skup, nema desničara

Lider Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović kazao je da je večerašnji protest ispred Narodne skupštine čist građanski skup, na kojem nema desničara, pripadnika Levijatana i službi.
Trifunović: Ovo je čist građanski skup, nema desničara
Foto: 021.rs
Sedenje učesnika ispred skupštine ocenjuje kao razliku između tvrdih desničarskih grupa, za koje kaže da su "kerovi službe" i "ubačeni element" u nameri da pokušaju da naprave nasilni protest.
 
"Država je ubacila svoje ljude da ovde naprave karambol, da (Ana) Brnabićka i (Dragan J.) Vučićević na Pinku mogu da se zgražavaju kako su me napali, a napali su me njihovi ljudi", rekao je Trifunović za N1.
 
On je dodao da je bitno da se protesti ne zaustave, čak i ako bude pauze tokom leta i zbog epidemije koronavirusa.
 
"Onakve slike kao juče nisam video ni za vreme Slobodana Miloševića. Nisam video da policija bije nekoga ko je na zemlji, a da ga svako sledeći udari pendrekom ili nogom", napominje lider PSG.
 
Dodaje da je brutalnost policije dala dovoljno materijala da se protesti ne ugase. Upitan za odnose sa kolegama iz Saveza za Srbiju,Trifunović je kazao da je ranije govorio lideru Narodne stranke Vuku Jeremiću da treba da se slože oko toga da imaju isti cilj i istog neprijatelja, ali različita sredstva i različitu borbu.
 
Dodaje da narativ da je neko izdajnik vodi ka incidentima kao što je bio jučerašnji, kada je napadnut na protestu, ili onom kada je skupljao potpise za izbore u Knez Mihailovoj. Kada je u pitanju zabrana okupljanja na javnom mestu u Beogradu, koja u petak stupa na snagu, Trifunović kaže da je to još jedan vrlo jeftin trik uveden da vi se sprečili protesti.
  • Radoznala

    10.07.2020 01:10
    A vi kako ste?
    Sergej se bori, glasan je i uporan. To je njegovo pravo, a za cega se vi borite kada je zajednica u pitanju? Niste u stanju da se pomerite ni kada su ulazi zgrada u pitanju i dvorista. Zivite u rasturenom sistemu, a Sergej vam kriv jer ste skloni da verujete tabloidima. Kako vi znate da ga je Vucic platio ko vam je javio? A gde je pecat? Probudite se dok nije prekasno i odradite prvo mentalnu higijenu a zatim sve po redu.
  • milicica

    10.07.2020 00:26
    imao si priliku
    i videli smo koliko si postovan i omiljen pa ni smanjen cenzus ti nije pomogao. Mislis ako si se oslobodio psovki i ludacke retorike da si nesto bolji od radikala e pa nisi a nisi mi bas ni neki glumac mada si bolji nego umisljeni politicar a u osnovi bagra.
  • Иги

    10.07.2020 00:11
    Која иронија. Човек који је убачен елемент власти каже да нема убачених елемената. Сви знају да је петоколонаш.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.