Zbog nereda u Beogradu osuđeno petoro

Prekršajnom sudu u Beogradu u četvrtak je privedeno 13 osumnjičenih za prekršaje počinjene ispred Skupštine Srbije 7. jula, od koji je pet osuđeno, jedan oslobođen, a sedam će biti procesuirano u redovnom postupku.
Osuđenima su izrečene novčane kazne - dvojici po 80.000 dinara, jednom 40.000 dinara, dok su dve osobe dobile kazne od po 20.000 dinara zbog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru, rekla je predsednica Prekršajnog suda u Beogradu Olivera Ristanović.
 
Pošto dvojica osuđenih nisu imala da plate kazne od 80.000 dinara, novčana kazna im je zamenjena u zatvorsku kaznu, dodala je Ristanović.
 
Zatvorska kazna za ovaj prekršaj može da traje najduže 60 dana (svaki dan po 1.000 dinara) tako da će oni i dalje morati da plate po 20.000 dinara novčane kazne.
 
Prethodnog dana svi uhapšeni zbog prekršaja koji su se dogodili ispred Skupštine Srbije 6. jula su pušteni na slobodu, od kojih je 10 odmah oslobođeno zbog nedostatka dokaza da su prekršaje počinili, a 12 će biti procesuirano u redovnom prekršajnom postupku.
  • Krkobabiceva prababa

    10.07.2020 13:51
    Mucnina u stomaku
    Je l' uhapsen policajac koji je sutnuo decaka iz NS u glavu, nakon sto ga je kolega oborio s bicikla? Ili oni sto su tukli mladice na klupi? Kolika je kazna za policajce koji pristizu jedan po jedan i svaki od njih udara coveka koji je vec na zemlji? Koliko su dobili oni koji su pustili psa na decka od jedva dvadesetak godina i kojem je otkinut komad tkiva s ruke? Koza mu je visila.
    Ovo ljudi nisu, nego sadisti. Ko god da podrzava ovakvo izivljavanje nad sopstvenim gradjanima ima ocigledan psihicki poremecaj.
  • sasa

    10.07.2020 13:03
    svoje huligane oslobodili
    A ostali huligani su pretpostavljam u sluzbi policije i rezima? Onaj policajac sto je palio kontejner, koliko godina zatvora je dobio? Jeste li razresili duznosti onu huligansku bagru u uniformama sto je tukla 3 mladica koja su mirno sedela na klupi?
    Jeste li pokrenuli istragu o umesanosti rebica, stefanovica, noga, vucica i njegovog sina u svim ovim dogadjajima i u podmetanju dokaza i zloupotrebi drzavnih organa?
    Ko su civili koji su policiji uzeli opremu i izasl na ulice da biju gradjane lazno se predstavljajuci kao policajci?
  • Stanoje

    10.07.2020 11:22
    A koliko ce biti policajaca procesuirano? I onih u civilu? Onaj što je palio kontejner u BG, onaj sto je šutnuo dečaka i glavu koji je srušen sa bicikla, policajcu se zna ime i prezime i gde radi i NS? Oni koji su se iživljavali na demonstrantima koji leže na asfaltu?....... Nažalost tužilaštvo i pravosudje su u rukama jedne partije i diktatora. Zato će Srbija možda ući u EU posle Albanije i CG za jedno 20 godina.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija